VACANȚĂ ITALIANĂ

ÎN VIBRAȚIA ABUNDENȚEI !

7 zile / 6 nopți

99% VACANȚĂ + 1% WORKSHOP

29 August 2019 – 04 Septembrie 2019

Cazare, mic dejun şi cină incluse.

Mai jos vedeţi propunerea noastră de a ne petrece timpul împreună într-un mod cât mai plăcut posibil. Astfel, descrierea de mai jos are scopul de a vă oferi scurte informaţii despre locurile pe care intenţionăm să le vizităm, informaţii menite a vă trezi interesul, precum şi detalii cu privire la costurile pe care aceste deplasări le implică. Referitor la costuri, menţionăm faptul că toate tarifele/preţurile au un caracter informativ, acestea putând fi diferite la data la care noi vom vizita anumite obiective şi/sau ne vom deplasa spre acestea.

 Desigur, fiecare participant poate opta pentru programul prestabilit, parţial sau în totalitate, sau poate să opteze pentru un program individual. Scopul acestei excursii este acela de ne simţi bine. Dacă vom reuşi să facem acest lucru împreună, ar fi un plus de satisfacţie, atât pentru iniţiatori (Ovidiu Grigor si Psi. Ioana Cimpean) cât, mai ales, pentru fiecare participant în parte.

 • Ziua 1 (Joi 29.08.2019)

 • Sosire SOAVE – ziua în care ne vom cunoaşte sau ne vom revedea – cu siguranţă o zi plină de bucurie!!!

 

În funcție de ora sosirii și disponibilitatea fiecăruia, după efectuarea procedurilor privind cazarea, se poate vizita Castelul Soave și/sau orașul Verona.

VERONA este un oraș din Italia, din regiunea Veneto. El este capitala provinciei Verona.

Când spui Verona, parcă vezi în fața ochilor inimioare roșii și te cuprinde instant inspirația unei declarații de dragoste. Pentru că Shakespeare și-a pus amprenta cam decisiv asupra orașului cu protagoniștii celei mai faimoase povești de iubire sfârșite tragic. Aşadar se poate vizita faimosul balcon al Julietei. unde: Nu uita să pui mâna pe sâni Julietei. Se pare că aduce noroc în dragoste!

Verona însă oferă posibilitatea relaxării fiind presărată cu terase şi specialităţi locale care te îmbie la orice pas.

 • Ziua 2 (Vineri 30.08.2019)

 • VENEZIA – Ziua în care, unii dintre noi îşi vor reaminti momentele plăcute petrecute împreună pe aceleaşi meleaguri, iar alţii se vor împrietenii. 

            VENEȚIA este principalul oraș al regiunii Veneto și al Italiei nord-orientale. Veneția este capitala provinciei cu același nume, fiind declarat, în anul 1979, patrimoniu al umanității de către UNESCO. Republica Veneția, cea mai mare putere navală a Europei timp de 800 de ani, a fost și este cunoscută și sub următoarele nume: ”Republica Sfântului Marcu” (La Repubblica di San Marco), ”Republica Leului” (La Repubblica del Leone), ”Prealuminata” (Serenissima). Legenda acreditează ziua de 25 martie a anului 421 drept moment al întemeierii orașului. Inițial, grupurile de refugiați care au abandonat câmpia padană sub amenințarea mai multor invazii longobarde și hune, au ridicat așezăminte pe mlaștinile instabile ale lagunei și au trăit din comerțul cu sare și din pescuit. De-alungul istoriei, Veneția s-a confruntat cu diverse dificultăți economice și/sau religioase, devenind treptat o importantă forță comercială și putere maritimă. De asemenea, în secolul al XVIII-lea, Veneția era printre cele mai rafinate orașe din Europa, cu o mare influență în domeniul artelor, arhitecturii și al literaturii acelei perioade.

Astăzi orașul Veneția este împărțit în șase părți, numite sestiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule și 354 poduri. Piața San Marco poate fi considerată ”centrul centrului”, fiind una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San Marco, Palatul Ducal (Palatul Dogilor) și campanila bazilicii. Renumit în Veneția este și Podul Rialto.

            Veneția are aproximativ 157 de canale. Canalele principale ale orașului sunt: Marele Canal (Canal Grande) și Canalul Giudecca (Canale della Giudecca). În oraș există 398 de poduri. Una dintre cele mai renumite poduri, Puntea Suspinelor (Ponte dei Sospiri), lega fosta închisoare de stat cu Palatul Ducal.

Alte puncte demne de reținut sunt insulele Murano, Burano, Torcello, Lido di Venezia și Pellestrina. Murano este poate cea mai faimoasă insulă din Lagună, cu o tradiție importantă în prelucrarea artizanală a sticlei. Burano atrage repede atenția prin casele viu colorate, fiind faimoasă și pentru broderiile sale. Torcello, considerată cea mai mică dintre insulele lagunare, are un trecut nobil, chiar dacă astăzi are câteva zeci de locuitori. Lido di Venezia este o fâșie de pământ care se întinde în mare. Este un obiectiv accesibil cu automobilul, îndrăgit de către turiștii interesați de plajă. Pellestrina delimitează, împreună cu Lido, peninsula Chioggia și peninsula Jesolo, de lagună.

Orașul lagunar Veneția are fracțiuni pe litoral: Mestre și Marghera.

            În scurtul nostru popas în Veneţia, ne putem bucura de plimbări cu gondola, putem vizita una dintre cele două insule. Pentru a ne deplasa pe insule sau pe Canal Grande vom lua vaporaşe ACTV (vaporetti).

 • Ziua 3 (Sâmbătă 31.08.2019)

 • GARDALAND – Gata! Ne-am cunoscut, ne-am obişnuit unii cu alţii. Haideţi să facem ceva distractiv!

Gardaland este cel mai mare parc de distracții din Italia, situat în nord-estul țării în municipiul Castelnuovo del Garda, în provincia Verona. Este situat pe malul de sud-est al lacului Lago di Garda.

Întregul complex se întinde pe o suprafață de 445.000 m², în timp ce doar parcul cu tematica măsoară 200.000 m². În interiorul acestuia sunt situate atracții mecanice și structuri cu apă. În fiecare an are parte de 3 milioane de vizitatori. Parcul are în jur de 30 de atracții inspirate din diverse domenii cum ar fi istorie, spațiu, geografie și fantezie, cel mai cunoscut dintre ele fiind caruselul Mammut.

 • Ziua 4 (Duminică 01.09.2019)

 • LA MARE IN DELTA FLUVIULUI PAD – Pentru a ne relaxa putin după aventuroasa zi petrecuta la parcul de distracții, am ales o plajă însorită din stațiunea Rosolina Mare

          Rossolina Mare se află în provincia Rovigo din Regiunea Veneto, la 40 km sud de Venezia și 35 km est de Rovigno. Locația este Delta Pad-ului, o zonă cu peisaj sălbatic, dar și facilități moderne. Zona parcului Deltei fluviului Pad (Po), a fost adaptată pentru a permite vizitatorilor să se bucure de natura primordială. Plajele lungi de nisip fin, linistea și marea puțin adânca aproape de mal, sunt principala atracție pentru iubitorii marii.

 • Ziua 5 (Luni 02.09.2019)

 • MONTE ISOLA – LAGO D’ISEO – Continuăm aventura noastră într-un peisaj de vis, în vârf de munte, pe malul lacului sau pe faleză, savurând produse specifice. 

LACUL ISEO este unul dintre cele mai mici lacuri din nordul Italiei, situat între lacurile Como și Garda, însă întreg peisajul din acesată zonă este unul dintre cele mai bine conservate din Europa. Pentru a ne bucura de peisajul oferit de lac și de faimoasa insulă MONTE ISOLA (o adevărată oază de relaxare) este necesar să ne deplasăm de la Soave până în localitatea Sulzano cu mașina. Din debarcaderul Sulzano ne vom îmbarca pe un vaporaș care ne va purta spre localitatea Peschiera Maraglio. Insula poate fi traversată pe jos, cu bicicleta sau cu microbuze. Astfel, din Peschiera Maraglio poate fi luat un microbuz (preț bilet/persoană/dus aprox 1,50 euro) până în satul Cure. Din acest sătuc se poate urca, pe jos, la Santuario della Ceriola situat pe cel mai înalt vârf al insulei (aprox 600 m înălțime) de unde poate fi admirat lacul și toate localitățile care îl înconjoară. De asemenea, la pas, poate fi urmată calea falezei pornind din Pescheira Maraglio, putând astfel admira peisajul și arhitectura locului, savura specialitățile zonei (preparate din pește) sau simți, pur și simplu, fiecare după bunul său plac, abundența unei noi experiențe.

 • Ziua 6 (Marţi 03.09.2019)

 • SIRMIONE și LAGO DI GARDA – După “escaladarea” muntelui, astăzi ne propunem să admirăm munţii Dolomiţi de la distanţă, de pe malul Lacului Garda sau, şi mai bine, de la bordului unui “vaporaş”. Sau pur şi simplu, să ne bucurăm de frumuseţile Italiei, admirând în detaliu tot ceea ce ne oferă oraşul Sirmione 

Sirmione – un colt de rai situat in nordul Italiei, aproape de Brescia si Verona, in Lombardia, pe malul lacului Garda . Principalul punct de atractie, exceptand lacul cu muntii Dolomiti ce se zaresc in departare, il constituie Castelul din Sirmione, o fosta fortareata construita undeva in secolul XII-XIII ce avea un dublu rol – aparare si port. In oras sunt doua biserici importante care merita vizitate si anume Biserica Santa Maria Maggiore, construita in secolul XV si Biserica San Petro – mult mai veche, datand de prin secolul VIII, unde poti admira crucifix foarte vechi cu Madonna si Sfintii. Un alt punct de interes din Sirmione este Grotta lui Catullo. Tot in Sirmione se afla si bai termale. Se pot face plimbari cu vaporasul pe lac, plimbari pe stradutele tipic italiene sau, savura preparatele specifice bucatariei locale, la cochetele terase/taverne.

 • Ziua 7 (Miercuri 04.09.2019)

 • PADOVA – Mda…a venit şi ziua asta! Cam devreme, nu-i aşa??? Dar nu-i nimic, promitem să ne revedem curând! După micul dejun, predăm camerele şi, în funcţie de disponibilitate ne deplasăm spre PADOVA. Ne vom lua rămas bun sub supravegherea Sfântului Anton!

PADOVA (în italiană Padua) este unul din cele mai vechi orașe ale Italiei. Padova este, de asemenea, capitala provinciei cu același nume, Provincia Padova, fiind un important centru economic și cultural al Italiei.

Cea mai vestită atracție turistică a orașului este Basilica di Sant’Antonio, Bazilica Sfântului Anton cu mormântul său și altarul cu statui de bronz de Donatello.

Padova se poate mândri cu cea mai veche grădina botanică din Europa, Orto Botanico di Padova, înființată în anul 1545. Acest obiectiv a fost inclus de UNESCO în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial.

În oraș se mai află și una dintre cele mai prestigioase universități din Italia, Universitatea din Padova, înființată în 1222, după Bologna și Modena, dar și observatorul astronomic a lui Galileo Galilei.

VACANȚĂ ITALIANĂ

ÎN VIBRAȚIA ABUNDENȚEI

99% VACANȚĂ + 1% WORKSHOP

29 August 2019 – 04 Septembrie 2019

7 zile si 6 nopţi

Incluse: cazare, mic dejun şi cină,

 • 230 euro/persoana, pâna la data de 31 Iulie
 • 270 euro/persoana, din 1 August pana in 14 August
 • 300 euro/persoana, din 15 August

 

Dacă vii cu partenerul/a si/sau un/o prieten/a, fiecare va beneficia de o reducere suplimentara de 20 Euro.

Pentru a participa la acest eveniment se parcurg următorii pași:

 1. Înscrierea la telefon 0770167398 sau pe internet https://www.ovidiugrigor.com/inscriere/
 2. Plata unui avans de 150 euro
 3. Alegerea unei modalitati de transport
 • A. Cu masina proprie (recomandat grup de 4 persoane);
 • B. Cu avionul pana la Bergamo, apoi cu masina inchiriata (recomandat grup de 4 persoane).