Teama de a vorbi in public

Teama de a vorbi in public

Aproape toti oamenii se tem de a tine o prezentare sau de a vorbi in public. Aceasta fobie comuna se numeste tracul sau tracul emotional.

Din pacate, de multe ori, o prezentare sau vorbitul in public sunt niste lucruri foarte importante pentru cariera, pentru lansarea sau aprobarea unei idei, si alte cele, iar tracul va va impiedica din a obtine rezultate bune, prin urmare, nu veti reusi sa capatati ce doriti.

Asa ca este de dorit sa cautati sa va rezolvati teama de a vorbi in public si sa ajungeti sa puteti tine un discurs sau o prezentare fara probleme si frici, avand un succes minunat.

Efecte negative a fricii de a vorbi in public

Deobicei teama de a vorbi in public se manifesta astfel:

-Respirati greu si totodata rapid

-Transpirati mult

-Va este greu sa va concentrati

-Nu va uitati la public din cauza fricii

-De multe ori incercati sa terminati cat mai repede prezentarea sau discursul

-Uneori va blocati sau va balbaiti

-Ca urmare a unei greseli continuati sa va criticati in interiorul vostru ajungand sa faceti din ce in ce mai multe greseli

Deci teama de a vorbi in public doar va va face rau blocandu-va in siutatile de genul.

Asa ca trebuie sa aflam cum scapi de frica de a vorbi in public…

 

Cum ne putem depasi teama de a vorbi in public

Exista diferite metode pentru a ne rezolva tracul emotional.

.

Cea mai simpla consta in concentrarea pe respiratie si pe inima. Dovedit stiintific, prin numeroase experimente, tracul se poate diminua daca facem aceasta.

Odata ce ajungem pe scena, inima ne bate foarte puternic si rapid, iar respiratia este grea, daca ne concentram pe respiratie si pe inima, acestea se vor armoniza si se vor relaxa, astfel fiind si tu mai relaxat si mai capabil.

Aceasta metoda este foarte buna deoarece, teama noastra continua sa creasca, fiindca atentia noastra este directionata spre imagini negative despre noi in timpul prezentarii.

Relaxarea fizica si mentala de asemenea este foarte utila. Relaxarea fizica va consta in relaxarea muschilor corpului, a picioarelor, a mainilor, a abdomenului, a spatelui, a pieptului, a gatului, a fetei si a capului.

Relaxarea mentala consta in concentrarea pe imagini pozitive si anularea celor negative, devenind din ce in ce mai increzator si relaxat.

Frica de a vorbi in public, tracul emotional, in multe cazuri, vine de la programe interioare si convingeri despre noi insine si abilitatile noastre, nefiind increzatori in sine.

Prin Theta Healing reusim sa ne rezolvam aceste convingeri devalorizatoare, programe si frici care stau in spatele tracului emotional, poate chiar si traume.

 

Prin Theta Healing vom reusi sa avem incredere in sine, sa ne cunoastem valoare, de ce suntem capabili si de ce nu suntem capabili, de capacitatea noastra de a tine un discurs si o prezentare.

Poate o sa iti plac si aceste articole:

BOGĂȚIA INTERIOARĂ

 BOGĂȚIA INTERIOARĂ . SPERANȚA . Speranța o găsești în tine! “Cred că este o greșeală să cauți speranța în altă parte...

Oboseala

Oboseala

OBOSEALA                       Si tu ai parte de oboseala fara sa faci foarte multe lucruri?             Oboseala...