Cautare si cautatori

Căutare și căutători

 

Se intampla ca, de foarte multe ori, sa nu gasim solutii, sa nu gasim directia potrivita, sa fim dezorientati, sa asteptam raspunsuri care intarzie sa apara, sa ne simtim fara sens, tintuiti intr-o existenta straina. Este in puterea fiecaruia dintre noi sa rupa lanturile, sa iasa dintr-o asemenea situatie. Importanta e dorinta de schimbare, de progres, de evolutie.

Pasul de la dorinta la rezultat nu este unul mic si, desigur, nici facil. Insa, intentia este cea care pune in miscare un intreg mecanism evolutiv. Ceea ce urmeaza intentiei poate consta in miscari mai lente sau mai bruste, mai mici sau mai mari, miscari care sunt orientate spre rezultatul scontat. Este foarte important sa dorim schimbarea, iesirea din cerc, ruperea lanturilor si sa cautam solutii. Cautarea poate fi dificila, poate fi lunga, poate fi gresit orientata. Dar, fara cautare riscam sa ne regasim in aceeasi situatie neplacuta, sa ramanem blocati in propria noastra existenta, negasindu-i nicio noima, fara a o desavarsi.

Oricine se schimbă este un căutător

Toti cei care, mai devreme sau mai tarziu, incearca sa gaseasca solutii, raspunsuri, devin niste cautatori. De cele mai multe ori, noi toti, oamenii, cautatorii, vrem solutii de la ceilalti, vrem ajutor, formule magice, vrem sa invatam din experientele celorlalti, cerem sfaturi, imitam, facem ca ceilalti. Uneori, pierdem mult timp facand asta cand, de fapt, solutiile sunt la noi.

Tot ceea ce trebuie descoperit, scos la lumina, descifrat, este in noi. Noi detinem toate raspunsurile. In interiorul noatru stau ascunse toate solutiile, tot ceea ce trebuie sa stim pentru a reusi.

Un bun cautator stie ca cele mai de pret valori, cele mai sincere raspunsuri, cele mai bune solutii, sunt ascunse in sinele sau. Asadar, cel mai sigur loc in care trebuie sa sapam, ceea ce trebuie sa exploram, este propria noastra fiinta, iar cautarea nu este altceva decat o importanta etapa a evolutiei individuale.

Solutii exista, frumusetea, linistea, iubirea, desavarsirea, sunt toate in aceasta lume. Pentru a le avea trebuie doar sa le cautam. Iar adevaratii cautatori stiu deja unde le pot gasi!

Poate o sa iti plac si aceste articole:

BOGĂȚIA INTERIOARĂ

 BOGĂȚIA INTERIOARĂ . SPERANȚA . Speranța o găsești în tine! “Cred că este o greșeală să cauți speranța în altă parte...