Schimbare, schimbare…

Schimbare, schimbare…

 

       Fie că ne dorim, fie că nu, schimbarea se produce în permanență. Noi ne schimbăm în fiecare secundă. Suntem mereu o altă persoană. Dacă suntem o persoană mai evoluată, mai bună, mai pură, asta depinde numai de noi … și acest lucru nu se schimbă de la sine.

       Unii dintre noi își doresc cu ardoare schimbarea, alții sunt profund conservatori și ar prefera ca toate să rămână la fel, unii o acceptă, alții se simt terifiați și de cel mai mic ”altfel” care apare în existența lor …

       Schimbarea este omniprezentă, se regăsește în toate lucrurile, fenomenele, procesele din interiorul nostru și din afara noastră. Surprinzător este faptul că, de cele mai multe ori, pentru a o observa avem nevoie ceva sau de cineva care să ne facă conștienți de acest lucru. Uneori, acest ceva sau cineva apare în cel mai potrivit mod și moment. Alteori însă, e nevoie de o zdruncinătură zdravănă. Cam de genul celei care ne-a dejucat planurile în acest an…

       Indiferent de intensitatea sa, fenomenul extern nu face altceva decât să ne arate că schimbarea se produce, că suntem în plin proces și că lucrurile, existența noastră, nu vor mai fi la fel. Atât și nimic altceva.

Ce facem in legatura cu schimbarea?

Noi suntem cei care alegem ce să facem cu acest prețios dar …

Desigur, putem să nu facem nimic. Oricum, micul nostru univers va fi altul și mereu altul.

Putem alege să fim simpli observatori, să ne lăsăm în voia sorții, să acceptăm totul cu încredere și iubire.

Ne putem revolta, dacă asta considerăm că este potrivit pentru noi.

       Putem începe să căutăm în stânga și în dreapta, în sus și în jos, în cărți, în media, pe site-urile de socializare. Uneori, ne lăsăm amăgiți de constatările altora, acceptăm sau, și mai grav, ne asumăm simțămintele și trăirile altora, generalizând ”schimbarea”. Ba mai mult, începem să diseminăm aceste simțăminte și înțelepciuni care nici măcar nu ne aparțin. Devenim foarte înțelepți, atotcunoscători, uneori chiar mici propovăduitori. Orice incident, orice simptom, orice manifestare din viața noastră ori a celor din jur o asociem acestui fenomen. Dacă ne doare capul într-o zi, cu siguranță e din cauza schimbării globale, așa cum am citit noi deunăzi. Și, așa, încet, încet, devenim fie victimele schimbării, fie martiri, fie, și acest lucru se întâmplă deseori, ne transformăm în ”cei aleși”, cei care se vor cerne în urma schimbării.

Cea mai importanta schimbare este in interior

       Senzațional și, deopotrivă, minunat este însă faptul că putem alege să observăm schimbarea și efectele ei în interiorul nostru. Un fenomen precum cel pe care îl trăim cu toții și care, cu siguranță nu este singular în istoria unamității, este o ocazie imensă de redescoperire de sine. Este un moment în care, mai mult decât oricând, prioritatea noastră, a fiecăruia în parte, ar trebui să fie sinele. Acolo se regăsesc cele mai prețioase resurse, cele mai înțelepte răspunsuri și acolo ar trebui să se producă schimbarea. Adevărata schimbare!

       Ne dorim atât de mult să avem șansa de a deveni mai buni, de a evolua, de a ne purifica, iar atunci când avem ocazia, pierdem esențialul și începem să căutăm și să acționăm înafara noastră. Toate acestea când, de fapt, ceea ce căutăm, deținem deja. Tot ceea ce este mai prețios, tot ceea ce ne poate susține evoluția, tot ceea ce reprezintă însăși esența existenței, este deja în interiorul nostru. Desigur, în interiorul fiecăruia este un alt sine, un alt mic univers, care nu are nevoie de nimic altceva decât iubire, înțelegere și libertate.

 

Poate o sa iti plac si aceste articole:

Oboseala

Oboseala

OBOSEALA                       Si tu ai parte de oboseala fara sa faci foarte multe lucruri?             Oboseala...

DIG DEEPER

DIG DEEPER

       DIG DEEPER – curs de sapare adanca in subconstient          Stim ca pentru cladirea unui sistem de...