Recunoștință, credință, iubire

.
Fie că vrem, fie că nu, trebuie să admitem că acest an, care se apropie de final, a fost unul dintre cei mai darnici. A venit cu provocări neașteptate. Și, mai presus de asta, ne-a oferit șansa de a ne revizui viața, de a ne pune întrebări, de a ne regândi strategia, drumul, credința.
.
Chiar și pentru atât, am putea fi recunoscători!
.
Provocările acestui an ne-au determinat să acordăm mai multă atenție propriei persoane și celor dragi. Ne-au dat ocazia de a petrece timp cu oamenii cu adevărat importanți din viața noastră. Ne-a oferit șansa de a reechilibra balanța, de a așeza pe talerele acesteia mai multă atenție, iubire, mai multă credință.
.
Pentru toate acestea putem fi cu adevărat recunoscători!
.
Este foarte adevărat că, unii dintre noi, am pierdut oameni dragi, simțindu-ne adesea neputincioși. Dar, fiecare are calea lui, are propria misiune care se încheie atunci când este momentul potrivit. Dacă am reușit să înțelegem și să acceptăm acest fapt, tot ceea ce ne rămâne este să mulțumim.
.
Tot ceea ce a adus acest an ne arată, încă o dată, că schimbarea este inevitabilă. Evoluția este însă opțională, iar dacă noi am ales să evoluăm, să luăm tot ceea ce este bun și constructiv din toate câte se schimbă, este un semn că am devenit mai înțelepți. Pentru acest plus de înțelepciune, e musai să fim recunoscători!
.
Tot ceea ce a venit, a venit cu un scop. Fiecare a simțit și s-a manifestat potrivit sinelui, potrivit propriei ființe. Unii ne-am revoltat, unii ne-am supărat, unii ne-am speriat, unii am acceptat… Important este însă să înțelegem că ceea ce contează, ceea ce ne poate întări, ceea ce ne susține pentru a ne continua existența și pentru a ne îndeplini misiunea, sunt iubirea, credința și recunoștința. Acestea au fost mereu temelia unei vieți senine și împlinite.
.
Să mulțumim așadar, cu recunoștință, provocatorului 2020, să luăm tot ceea ce ne-a adus bun și frumos,  și să ne îndreptăm toată atenția, iubirea, recunoștința și credința spre minunatul 2021 convinși fiind că tot ceea ce este mai bun și mai frumos este deja în noi iar zilele care vor urma vor fi cele mai frumoase zile din viața noastră.