Puterea cuvintelor si a gandurilor

Puterea cuvintelor si a gandurilor

Creatia si cuvantul

In Geneza se spune ca la inceput a fost cuvantul. Dumnezeu a fost cuvantul si cuvantul a fost Dumnezeu. Acesta ne-a creat pe noi dupa chipul si infatisarea Sa, dupa modelul Sau.

El de asemenea ne-a pus in traista noastra gandul si cuvantul. Acestea, precum le-a folosit Dumnezeu, au o putere extraordinara de mare de creatie.

Si noi avem puterea de a crea. Prin cuvintele si gandurile noastre, ne cream propria viata. Aceste doua elemente, de care, probabil ca de multe ori nu suntem constienti cand si cum le folosim, au o putere peste imaginatia noastra de a ne modifica viata.

Modificarea aceasta consta in crearea vietii. Ceva dispare pentru ca altceva sa apara. Ceva se transforma in altceva. Sau, uneori, pur si simplu, ceva nou, ceva dorit sau nu, in orice caz, atras de noi insine, va aparea.

Viata noastra este creata de noi, de cuvintele si gandurile noastre. Ele sunt ca niste unelte care sunt legate tot timpul de noi. Le folosim tot timpul, din pacate, de multe ori inconstient, iar acestea ne modeleaza viata.

Cum actioneaza gandul si cuvantul

Atunci cand ai un anumit gand, acesta se transmite, cu sau fara voia ta. Fiecare gand se transmite printr-o unda, care, eventual, poate ajunge sa strabata tot Pamantul, sau, chiar tot Universul.

Unii oameni au capacitatea de a citi gandurile altora. Prin transmiterea si receptarea undelor gandurilor se poate face acest lucru, aceasta enigma. Glanda pineala, este responsabila pentru emiterea gandurilor.

Tot glanda pineala este responsabila si pentru receptarea lor. Oricum, toate gandurile care trec prin capul unui om sunt intr-o proportie mica ale sale. Majoritatea sunt ganduri ale altor oameni, de acum, sau de demult.

Daca reusim sa facem diferenta dintre gandurile noastre si cele receptate din alte locuri si/sau timpuri, putem sa ne dam seama si noi, prin intuitie, ceea ce se gandeste in jurul nostru.

Cuvantul, adauga o mare forta gandului, unda respectiva devenind si mai puternica si reusind sa se extinda mai mult si mai rapid.

Aceste unde ale gandurilor (si cuvintelor) au ca si proprietate atractia. Stiti proverbul: “De ce ti-e frica nu scapi.”. Este adevarat. Dar cum functioneaza?

Daca te gandesti in continuu si in continuu la situatia sau lucrul de care iti este frica, vei emite ganduri care au in continutul lor acea situatie sau acel lucru.

Aceste ganduri au caracteristica de a atrage spre persoana emitenta ceea ce au ele in continut. Asa ca, daca ti-e frica de ceva, si continui sa te gandesti la acel ceva, intr-un final il vei atrage.

Ba mai mult, fiindu-ti frica, si traind frica respectiva, prin emotie, gandul are si mai multa putere, iar astfel atractia este si mai puternica si la ce te gandesti, va fi atras si mai rapid.

Perspectiva pozitiva

Fiindca gandurile si cuvintele sunt atat de puternice, este de dorit sa avem o perspectiva pozitiva asupra vietii si asupra situatiilor si evenimentelor din viata noastra.

Daca vom avea o atitudine negativa, vom vedea totul cu pesimism, vom atrage lucruri, evenimente, situatii si persoane, in asa fel incat sa putem fi si mai pesimisti, sa suferim mai mult si sa continuam sa avem o atitudine negativa.

Dimpotriva, adoptand o atitudine pozitiva, viata noastra se va schimba in bine, situatiile, evenimentele, pesoanele noi ne vor determina sa fim si mai fericiti, ne vor ajuta, si vom tinde spre un optimism mai puternic si spre o atitudine si mai pozitiva.

Datorita acestei puteri si caracteristici a gandurilor, pentru binele nostru, trebuie sa avem o perspectiva cat mai optimista. Cuvintele pozitive ajuta extrem de mult. Chiar si atunci cand nu simti, daca rostesti destul de mult o anumita fraza, pozitiva, pana la urma, va ajunge sa fie asa si sa crezi.

Asa ca, daca va surprindeti vreodata pe voi insiva ca aveti ganduri negative. Rostiti de trei ori, sau spuneti-va in minte doar: “Anuleaza! Anuleaza! Anuleaza!”. Iar apoi, urmati cu ganduri pozitive, preferabil opusurile celor negative de mai inainte.

Poate o sa iti plac si aceste articole:

BOGĂȚIA INTERIOARĂ

 BOGĂȚIA INTERIOARĂ . SPERANȚA . Speranța o găsești în tine! “Cred că este o greșeală să cauți speranța în altă parte...