Procrastinare sau Amanare

Ce este procrastinarea

Procrastinarea este un obicei intalnim la multi oameni. Procrastinarea este obiceiul de a amana lucrurile ce sunt importante si necesare de facut.

De multe ori amanam ceea ce avem de facut, iar deodata, ne trezim ca mai avem putin timp pana la termenul limita si sarim sa facem proiectul sau ce avem de facut.

Dar, adesea, fiind stresati si sub presiune, datorita timpului limitat pe care il mai avem la dispozitie, ajungem sa avem rezultate foarte slabe sau mediocre.

Cauzele procrastinarii

Cauzele procrastinarii sunt adeseori lenea, lipsa de energie, dispozitia proasta, lipsa de motivatie, si anumite blocaje interioare.

Foarte des se intampla ca o persoana ce procrastineaza sa aiba timp liber, sa se plictiseasca.

Atunci ii vine gandul ca ar putea sa isi scrie eseul pe care trebuie sa-l termine intr-un timp limita. Dar, nefiind destul de motivat il amana, spunand poate: “N-am chef acum” sau “Am timp si mai incolo”.

Si mai des se intampla ca oamenii sa isi gaseasca lucruri mai putin importante de facut dar mai placute, iar astfel amana si amana ceea ce au de facut cu adevarat.

Cum sa NU mai procrastinam

Cum sa NU mai amanam

In primul rand, trebuie sa ne obisnuim sa actionam cat de rapid atunci cand ne gandim sa o facem.

Multi au in cap dialogul acesta:

-”Ohh, trebuie sa scriu eseul…Dar parca n-am chef acum. Oricum mai am timp destul pentru el…Hai sa fac o plimbare afara.”

Si astfel multi ajung sa nu mai scrie eseul decat in ultima zi sau ultimele ore, iar astfel, primesc rezultate mediocre sau slabe.

E de dorit ca atunci cand avem gandul “Trebuie sa scriu eseul”sa ne ridicam, si sa ne punem pe scris.

Astfel, orice am avea de facut, l-am face, chiar daca ni s-ar parea mai greu sau mai placut.

Prin Theta Healing putem sa ne eliminam blocajele interioare care ne impiedica din a actiona pe moment si a NU procrastina. De asemenea, cerand ajutor de la Creator vom reusi sa fim mai energici, mai motivati si mai plini de viata, facand tot ce e nevoie in momentul respectiv.