Indemn la libertate!

Indemn la libertate!

 

       Există momente în care simți că nu ai libertate. Există momente în care nu te poți concentra, nu îți găsești locul și rostul și ai impresia să ești copleșit de responsabilități și activități. Treci de la o activitate la alta, alergi între job și familie, acționezi ca un robot și, de cele mai multe ori, adormi și te trezești la fel de obosit. Aștepți mereu ca ceva sau cineva să apară și să aducă schimbare în viața ta. Te amăgești, apoi de încurajezi și mergi mai departe. Nu ai timp pentru a schimba ritmul, macazul.

       De cele mai multe ori nici măcar nu realizezi că ești prins ca într-o plasă de păianjen care devine din ce în ce mai deasă, mai solidă. Pur și simplu trăiești acest tumult acceptând situația ca fiind o normalitate a ”zilelor noastre”. Crezi că ar trebui să ai toate solutiile, să găsești răspuns la toate întâmplările, să rezolvi criza mondială și să descoperi diverse vaccinuri.

Dar poți să fii liber

       Dacă însă, ți-ai permite o clipă de răgaz în care să îți privești viața asemeni unui spectator și, ulterior, odată ce observi cum decurge, să identifici ce ai comun cu această existență, poate ți-ai schimba atitudinea. Sau măcar ai trage niște concluzii și ți-ai pune niște întrebări. În cel mai fericit caz, ai descoperi că nu ești responsabil pentru soarta întregii lumi, nici măcar pentru a celor din jur, a oamenilor dragi. Singura ta responsabilitate este aceea de a-ți trăi propria ta viață și de a te bucura de acest minunat dar.

       Ia o pauză și, pentru câteva momente, privește-ți viața.

       De fapt, pentru început doar ia o pauză. Găsește câteva momente în care să stai doar cu tine și eliberează-ți mintea de orice gând, idee, plan. Eliberează-ți mintea și savurează câteva clipe de liniște, de calm, de odihnă. Simte LIBERTATEA.

       Apoi, dacă vrei poți continua cu o mică analiză. În primul rând observă dacă acest mic răgaz a adus ceva bun. În caz afirmativ, ar fi bine să înțelegi că poți beneficia de astfel de momente ori de câte ori vrei. Poți aduce momente de liniște în mintea și în viața ta, ori de câte ori simți această nevoie și fără să ceri permisiunea cuiva. Așadar, poți observa cum, cu un efort relativ mic, fără a face schimbări majore în ritmul propriei vieți, poți obține momente de relaxare, mici guri de aer. Poți să simți că ai parte de libertate. Și, dacă aceste mici supape par a fi benefice, poți continua.

       Pentru început bucură-te de această nouă posibilitate. Apoi, repetă și, în vreme ce exersezi pauzele de relaxare, oricât de mici ar fi, permiteți să te bucuri de ele, să le savurezi. Și, încet, în vreme ce mintea se relaxează, orizontul se luminează, încrederea, vitalitatea și bucuria vieții își vor face simtită prezența. Fără ca măcar să bagi de seamă. Poți adăuga momentelor tale de liniște, meditații. Vei face astfel, ca lucrurile să fie pe cât de facile, pe atât de plăcute.

       Începe cu o pauză și vei observa cum, ușor, pe măsură ce începi să te bucuri, să savurezi și să integrezi acest nou obicei în existența ta, tot ceea ce părea o existență predestinată, un dat, devine o poveste care ți se înfățișează într-o lumină caldă, plăcută, calmă, care te invită să stabilești rolurile participanților, să luminezi scena, să o duci în noi și noi sfere.  O poveste care te va acapara, care se va scrie de la sine și va dăinui atâta vreme cât tu vei fi dispus să o animi.

       Acordă-ți o clipă de răgaz și astfel, vei redeveni scenaristul propriei povești!

Poate o sa iti plac si aceste articole:

Oboseala

Oboseala

OBOSEALA                       Si tu ai parte de oboseala fara sa faci foarte multe lucruri?             Oboseala...

DIG DEEPER

DIG DEEPER

       DIG DEEPER – curs de sapare adanca in subconstient          Stim ca pentru cladirea unui sistem de...