Increderea in sine

Multi dintre cei care au cunostinte in domeniul dezvoltarii personale si al psihologiei, stiu despre un element foarte important in viata unui om, si anume “increderea in sine”.

Inainte sa vedem de ce este asa importanta increderea in sine, sau, confidenta, si cum sa ne-o dezvoltam, trebuie sa stim exact ce inseamna aceasta. Asa ca, ce este increderea in sine?

A fi confident, inseamna a-ti cunoaste propria valoare, a te cunoaste pe tine insuti, ceea ce iti place si vrei si ceea ce nu-ti place si nu vrei, ce calitati ai si ce defecte. Inseamna sa te poti baza pe tine insuti in situatii noi, si sa ai incredere in propria persoana ca vei reusi.

Odata cu cresterea increderii in sine, vei incepe un traseu de dezvoltare personala, deoarece, cunoscandu-te, vei stii unde, ce si cum trebuie sa lucrezi ca sa devi si mai bun/a.

Acum, ca am definit increderea in sine, putem sa intelegem de ce este atat de importanta si de ce acest subiect este repetat la nesfarsit in majoritatea cartilor, cursurilor si informatiilor privind dezvoltarea personala.

Un individ cu un nivel crescut de incredere in sine, are un echilibru interior, poate lua decizii si nu se fereste din a hotari intre doua sau mai multe optiuni. Are curajul de a-si asuma anumite riscuri, este sigur pe sine ca se poate baza pe propria persoana, in situatii obisnuite sau noi.

Are o stima de sine ridicata, stie ce vrea, stie ce-i place, si nu se stanjeneste din a refuza ceva displacut. Este sigur ca poate sa obtina ceea ce doreste si investeste timp si energie in scopul acesta. In aceasta perioada in care, energia si timpul sunt investite, el are siguranta ca va ajunge unde doreste si face bine ceea ce face.

Deci, este intr-adevar de dorit sa ne dezvoltam increderea in sine, avand multe si foarte importante beneficii in viata de zi cu zi, efectul ajungand sa fie observat in toate aspectele vietii, personale, profesionale, sociale, emotionale.

Atat de benefica este increderea in sine, dar de ce doar unii o au, iar altii nu? Exista cativa factori principali care influenteaza confidenta.

Copii mici fiind inca, parintii strigau la noi, ne pedepseau, ne jigneau si stanjeneau, ne insultau, facandu-ne sa ne simtim vinovati pentru tot felul de situatii si facandu-ne sa uitam de valoarea pe care o avem. Nu toti parintii faceau asta, dar marea majoritate credeau ca acesta este cel mai bun mod de a-si disciplina copiii, si actionau ca atare.

Mediul actual, de asemenea este o influenta majora. Multe intamplari si situatii dificile pot sa afecteze negativ increderea in sine, cum ar fi problemele din familie, cele sociale, si chiar profesionale.

Trairile interioare sunt si ele un factor puternic a increderii in sine, emotiile negative care te devalorizeaza vor trage in jos confidenta, si repetate, o vor disipa.

Daca te lasi influentat negativ, ajungand sa te critici tu pe tine insuti, pierzandu-ti increderea in sine, vei pierde multe oportunitati si experiente ale vietii, prin neasumarea riscurilor, evitarea luarii de decizii, insociabilitatea si altele.

Dar cei care vor sa isi creasca confidenta, pot sa o faca prin vointa si practica. Este necesara anularea gandurilor negative si a auto-criticilor, si cultivarea unei atitudini si perspective pozitive. Este necesar sa te iubesti pe tine insuti, si sa realizezi cat de minunat/a esti, si cat de capabil/a esti. Este necesar sa te accepti asa cum esti, cu toate calitatile si defectele tale si sa iti cunosti propria valoare.

Theta Healing ofera un ajutor important in dezvoltarea increderii in sine, ajutand si la toate celelalte atributii. Fiind conectat la Creator, prin cel de al 7-lea plan al existentei, iti vei intelege propria valoare, vei simti si vei primi iubire neconditionata, pentru tine insuti si pentru ceilalti, reusind sa iti transformi viata intr-una mult mai buna.