ÎN VIBRAȚIA ABUNDENȚEI – WORKSHOP ITALLIA

90% VACANȚĂ + 10% WORKSHOP

27.06.2019 – 03.07.2019

Pentru 7 zile si 6 nopţi de cazare, mic dejun şi cină,  

300 euro/persoana.

Daca vii impreuna cu partenerul/a sau cu un prieten/a costul este de

250 euro/persoana.

Mai jos vedeţi propunerea noastră de a ne petrece timpul împreună într-un mod cât mai plăcut posibil. Astfel, descrierea de mai jos are scopul de a vă oferi scurte informaţii despre locurile pe care intenţionăm să le vizităm, informaţii menite a vă trezi interesul, precum şi detalii cu privire la costurile pe care aceste deplasări le implică. Referitor la costuri, menţionăm faptul că toate tarifele/preţurile au un caracter informativ, acestea putând fi diferite la data la care noi vom vizita anumite obiective şi/sau ne vom deplasa spre acestea.

 Desigur, fiecare participant poate opta pentru programul prestabilit, parţial sau în totalitate, sau poate să opteze pentru un program individual. Scopul acestei excursii este acela de ne simţi bine. Dacă vom reuşi să facem acest lucru împreună, ar fi un plus de satisfacţie, atât pentru iniţiatori (Ovidiu Grigor si Psi. Ioana Cimpean) cât, mai ales, pentru fiecare participant în parte.

Apasă aici pentru a adăuga propriul text

 • Ziua 1 (Joi 27.06.2019)

 • Sosire SOAVE – ziua în care ne vom cunoaşte sau ne vom revedea – cu siguranţă o zi plină de bucurie!!!

 

În funcție de ora sosirii și disponibilitatea fiecăruia, după efectuarea procedurilor privind cazarea, se poate vizita Castelul Soave și/sau orașul Verona.

VERONA este un oraș din Italia, din regiunea Veneto. El este capitala provinciei Verona.

Când spui Verona, parcă vezi în fața ochilor inimioare roșii și te cuprinde instant inspirația unei declarații de dragoste. Pentru că Shakespeare și-a pus amprenta cam decisiv asupra orașului cu protagoniștii celei mai faimoase povești de iubire sfârșite tragic. Aşadar se poate vizita faimosul balcon al Julietei. unde: Nu uita să pui mâna pe sâni Julietei. Se pare că aduce noroc în dragoste!

Verona însă oferă posibilitatea relaxării fiind presărată cu terase şi specialităţi locale care te îmbie la orice pas.

        Detalii ”tehnice”:

        – distanța Soave – Verona 30 km /durata 22 min / cost aproximativ dus-intors 6 euro;

 • Ziua 2 (Vineri 28.06.2019)

 • Ziua în care, unii dintre noi îşi vor reaminti momentele plăcute petrecute împreună pe aceleaşi meleaguri, iar alţii se vor împrietenii. Ce loc ar putea fi mai potrivit pentru aceasta? VENEȚIA, desigur

            VENEȚIA este principalul oraș al regiunii Veneto și al Italiei nord-orientale. Veneția este capitala provinciei cu același nume, fiind declarat, în anul 1979, patrimoniu al umanității de către UNESCO. Republica Veneția, cea mai mare putere navală a Europei timp de 800 de ani, a fost și este cunoscută și sub următoarele nume: ”Republica Sfântului Marcu” (La Repubblica di San Marco), ”Republica Leului” (La Repubblica del Leone), ”Prealuminata” (Serenissima). Legenda acreditează ziua de 25 martie a anului 421 drept moment al întemeierii orașului. Inițial, grupurile de refugiați care au abandonat câmpia padană sub amenințarea mai multor invazii longobarde și hune, au ridicat așezăminte pe mlaștinile instabile ale lagunei și au trăit din comerțul cu sare și din pescuit. De-alungul istoriei, Veneția s-a confruntat cu diverse dificultăți economice și/sau religioase, devenind treptat o importantă forță comercială și putere maritimă. De asemenea, în secolul al XVIII-lea, Veneția era printre cele mai rafinate orașe din Europa, cu o mare influență în domeniul artelor, arhitecturii și al literaturii acelei perioade.

Astăzi orașul Veneția este împărțit în șase părți, numite sestiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule și 354 poduri. Piața San Marco poate fi considerată ”centrul centrului”, fiind una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San Marco, Palatul Ducal (Palatul Dogilor) și campanila bazilicii. Renumit în Veneția este și Podul Rialto.

            Veneția are aproximativ 157 de canale. Canalele principale ale orașului sunt: Marele Canal (Canal Grande) și Canalul Giudecca (Canale della Giudecca). În oraș există 398 de poduri. Una dintre cele mai renumite poduri, Puntea Suspinelor (Ponte dei Sospiri), lega fosta închisoare de stat cu Palatul Ducal.

Alte puncte demne de reținut sunt insulele Murano, Burano, Torcello, Lido di Venezia și Pellestrina. Murano este poate cea mai faimoasă insulă din Lagună, cu o tradiție importantă în prelucrarea artizanală a sticlei. Burano atrage repede atenția prin casele viu colorate, fiind faimoasă și pentru broderiile sale. Torcello, considerată cea mai mică dintre insulele lagunare, are un trecut nobil, chiar dacă astăzi are câteva zeci de locuitori. Lido di Venezia este o fâșie de pământ care se întinde în mare. Este un obiectiv accesibil cu automobilul, îndrăgit de către turiștii interesați de plajă. Pellestrina delimitează, împreună cu Lido, peninsula Chioggia și peninsula Jesolo, de lagună.

Orașul lagunar Veneția are fracțiuni pe litoral: Mestre și Marghera.

            În scurtul nostru popas în Veneţia, ne putem bucura de plimbări cu gondola, putem vizita una dintre cele două insule. Pentru a ne deplasa pe insule sau pe Canal Grande vom lua vaporaşe ACTV (vaporetti).

        Detalii ”tehnice”:

         – deplasare cu masinile de la Soave la San Bonifacio 10 min/4 km,  apoi cu trenul de la San Bonifacio pana la Venezia  

Veneţia (tren) 100km /durata 1 oră si 10 min / cost aproximativ dus-intors 16 euro;

        – cost bilet vaporetti valabil 60 minute costă 7,5 euro / abonament pentru 24 h costă 20 euro;

 • Ziua 3 (Sâmbătă 01.07.2019)

 • Gata! Ne-am cunoscut, ne-am obişnuit unii cu alţii. Haideţi să facem ceva distractiv! GARDALAND / MOVIELAND

Gardaland este cel mai mare parc de distracții din Italia, situat în nord-estul țării în municipiul Castelnuovo del Garda, în provincia Verona. Este situat pe malul de sud-est al lacului Lago di Garda.

Întregul complex se întinde pe o suprafață de 445.000 m², în timp ce doar parcul cu tematica măsoară 200.000 m². În interiorul acestuia sunt situate atracții mecanice și structuri cu apă. În fiecare an are parte de 3 milioane de vizitatori. Parcul are în jur de 30 de atracții inspirate din diverse domenii cum ar fi istorie, spațiu, geografie și fantezie, cel mai cunoscut dintre ele fiind caruselul Mammut.

Movieland Park este parcul tematic dedicat lumii cinematografului din Canevaworld Resort Group unde, înconjurat de seturi de filme, este posibil să urmăriți spectacole pline de efecte speciale și să vă bucurați de multe atracții disponibile.

În apropierea parcului Movieland, se află Aquapark Caneva , ideal pentru răcoarea și distracția într-un parc acvatic cu adevărat original. Este singurul din Italia, de fapt, tematic cu plaje de nisip fin alb, plante, muzică, lagune și chiar un vulcan care reproduc stilul insulelor tropicale. Există „Laguna Piraților” cu galeonul său mare, diapozitive pentru toate gusturile, trasee turbulente la bordul navelor, bazin de valuri, tobogane, „Water Jump” pentru un salt în golul de la o cascadă și multe altele.

      Detalii ”tehnice”:

      – deplasare Soave – Gardaland / Movieland (maşina) 53 km /durata 1 ora / cost aproximativ dus-intors 10 euro;

Parcare 5euro

      – cost bilet acces parc  40 euro

 • Ziua 4 (Duminică 30.06.2019)

 • Cu siguranţă nu am reuşit să ne împărtăşim toate aventurile de la parcul de distracţii. Putem face asta într-un peisaj de vis, în vârf de munte, pe malul lacului sau pe faleză, savurând produse specifice. MONTE ISOLA – LAGO D’ISEO

LACUL ISEO este unul dintre cele mai mici lacuri din nordul Italiei, situat între lacurile Como și Garda, însă întreg peisajul din acesată zonă este unul dintre cele mai bine conservate din Europa. Pentru a ne bucura de peisajul oferit de lac și de faimoasa insulă MONTE ISOLA (o adevărată oază de relaxare) este necesar să ne deplasăm de la Soave până în localitatea Sulzano cu mașina. Din debarcaderul Sulzano ne vom îmbarca pe un vaporaș care ne va purta spre localitatea Peschiera Maraglio. Insula poate fi traversată pe jos, cu bicicleta sau cu microbuze. Astfel, din Peschiera Maraglio poate fi luat un microbuz (preț bilet/persoană/dus aprox 1,50 euro) până în satul Cure. Din acest sătuc se poate urca, pe jos, la Santuario della Ceriola situat pe cel mai înalt vârf al insulei (aprox 600 m înălțime) de unde poate fi admirat lacul și toate localitățile care îl înconjoară. De asemenea, la pas, poate fi urmată calea falezei pornind din Pescheira Maraglio, putând astfel admira peisajul și arhitectura locului, savura specialitățile zonei (preparate din pește) sau simți, pur și simplu, fiecare după bunul său plac, abundența unei noi experiențe.

Detalii ”tehnice”:

– distanța Soave – Sulzano 115 km /durata 1 oră 40 min / cost aproximativ dus-intors 22 euro;

– cost vaporaș 4 euro;

– cost microbuz MonteIsola: aprox 1,5 eur – 2 eur/pers/dus

 • Ziua 5 (Luni 01.07.2019)

 • Ce ziceţi doamnelor? Nu ar fi vremea pentru cumpărături? Pentru modă? Pentru diversitate? Ei bine DA!!! Şi ce oraş este cel mai potrivit pentru toate acestea? MILANO, desigur!!! Cel mai vechi shopping mall al lumii!!! Desigur, vom da iama prin magazine, după ce, împreună cu domnii din grup, vom face un tur al faimosului oraş.

            MILANO este principalul oraș din nordul Italiei, fiind recunoscut ca una din capitalele modei și ale design-ului, metropola fiind faimoasă orin casele de modă și cochetele ei magazine, cum ar fi cele de pe via Montenapoleone sau din renumita Galleria Vittorio Emanuele II din Piazza Duomo. De asemenea, Milano este unul dintre cele mai atractive destinații turistice, principalele repere și obiective turistice fiind: Domul din Milano (a doua biserică, ca și mărime din Italia și a treia din întreaga lume), Biserica Sfîntului Ambrozie (patronul spiritual al orașului), Biserica ”Santa Maria delle Grazie” (unde se află celebra frescă Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci), Castelul Sforzesco, Basilica San Lorenzo, Biblioteca Ambrozian (care conține și notițe și desene ale celebrului Leonardo da Vinci), Gara Centrală, faimosul Teatro alla Scala.

Pentru a vizita Milano avem posibilitatea de a ne deplasa de la Soave la Milano cu trenul, iar local putem utiliza sistemul Hop-on Hop-off, respectiv autobuzele destinate anumitor rute turistice prestabilite. În Milano există 3 astfel de rute, cu aproximativ 30 de opriri în total. Biletul achiziționat pentru 24 ore este valabil pentru toate cele trei rute. Acest sistem ne dă posibilitatea ca, pe parcursul întregii zile, să ne facem propriul program de vizitare, sa stabilim individual timpul pe care îl alocăm fiecărui obiectiv în parte sau să facem, pur și simplu un tur al orașului.

Detalii ”tehnice”:

– distanța Soave – Milano 180 km /durata 2 ore 20 min / cost aproximativ dus-intors 30 euro;

– cost bilet hop-on hop-off –  aprox 22 euro

-tarif vizitare Dom – aprox 20 euro

 • Ziua 6 (Marţi 02.07.2019)

 • Cât de plăcut a fost la shopping! Dar şi obositor! Haideţi să ne relaxăm din nou! Într-o locaţie de vis! Un stat în stat!!!! SAN MARINO.

 • Sau haideţi la SAFARI!!!

 

            REPUBLICA SAN MARINO (în italiană Serenissima Repubblica di San Marino) este unul din cele mai mici state independente din Europa și din lume, o enclavă situată în centrul Italiei.

San Marino este o republică, cu un fond de 60 de membri, cu Marele Consiliu General și cu 2 șefi ai statului: Capitani Reggenti care sunt în funcție timp de câte 6 luni. Se află pe peninsula Italiei, în apropierea țărmului Adriatic. San Marino este împărțit în nouă municipii (castelli): Acquaviva ,Borgo Maggiore, Chiesanuova, Domagnano, Faetano, Fiorentino, Montegiardino, Serravalle. Orașele principale în afara capitalei San Marino sunt: Dogana, Castello și Serravalle

Centrul vechi istoric din orașul San Marino și Monte Titano au fost înscrise în anul 2008 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Republica San Marino este unul dintre cele mai mici state independente din Europa și din lume, după Vatican și Monaco, oferind vizitatorilor săi nenumărate posibilități de a se simți bine, dar și de a explora această mică lume ce impresionează prin arhitectură și istorie. Printre cele mai cunoscute obiective turistice se numără: Muzeul Curiozitățilo, Cetatea La Rocca, Castello della Cesta şi Basilica Santo Patrano. Deloc de ignorat este peisajul ineditei “cetăţi”, magazinele cu parfumuri şi bijuterii, diverse obiecte artizanale şi de gablonţ şi, în special, delicioasa îngheţată italiană.

 

Detalii ”tehnice”:

– distanța Soave – San Marino 266 km /durata 3 ore 20 min / cost aproximativ dus-intors 50 euro;

 

 

SAFARI ÎN PARCUL NATURA VIVA,

Detalii ”tehnice”:

– distanța Soave – Parcul Natura Viva 50 km /durata 50 min / cost aproximativ dus-intors 10 euro;

 • Ziua 7 (Miercuri 03.07.2019)

 • Mda…a venit şi ziua asta! Cam devreme, nu-i aşa??? Dar nu-i nimic, promitem să ne revedem curând! După micul dejun, predăm camerele şi, în funcţie de disponibilitate ne deplasăm spre PADOVA. Ne vom lua rămas bun sub supravegherea Sfântului Anton!

PADOVA (în italiană Padua) este unul din cele mai vechi orașe ale Italiei. Padova este, de asemenea, capitala provinciei cu același nume, Provincia Padova, fiind un important centru economic și cultural al Italiei.

Cea mai vestită atracție turistică a orașului este Basilica di Sant’Antonio, Bazilica Sfântului Anton cu mormântul său și altarul cu statui de bronz de Donatello.

Padova se poate mândri cu cea mai veche grădina botanică din Europa, Orto Botanico di Padova, înființată în anul 1545. Acest obiectiv a fost inclus de UNESCO în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial.

În oraș se mai află și una dintre cele mai prestigioase universități din Italia, Universitatea din Padova, înființată în 1222, după Bologna și Modena, dar și observatorul astronomic a lui Galileo Galilei.

 

Detalii ”tehnice”: dacă este cazul. Dacă este în drumul spre casă, menţionăm asta. …

– distanța Soave – Padova 78 km /durata 1 oră 10 min / cost aproximativ 7 euro;

Pentru a participa la acest eveniment se parcurg urmatorii pasi:

1. Inscrierea la telefon sau pe WhatsApp la nr 0770167398

2. Plata unui avans de 150 euro

3. Alegerea unei modalitati de transport

 • A. Cu microbusul, pentru grup de 8 persoane
 • B. Cu masina proprie, recomandat grup de 4 persoane
 • C. Cu avionul pana la Bergamo, apoi cu masina inchiriata, recomandat grup de 4 persoane