Despre TOAMNA

Despre Toamna

 

In viata fiecaruia dintre noi vin momente ale recoltei, ale culegerii roadelor , momente in care putem simti, din plin, cu toata fiinta noastra, in toate aspectele, reusita, bogatia, tumultul. La fel cum, in viata vesnicului an, vine mult asteptata toamna.

Ceea ce trebuie sa invatam este faptul ca pentru a veni momentul auriu, pentru a ne putea simti poleiti, pentru a ne putea desfata cu arome desavarsite, pentru a fi mangaiati de razele dulci ale unui soare bland, pentru a putea inspira „din toti rarunchii” mirosul ploii, pentru a ne putea bucura cu adevarat de toamna, este nevoie sa ne asiguram ca am avut o primavara si o vara adevarate, pure, curate, divine.

Este necesar sa dam voie sa se manifeste liber dorinta de viata, de nou, sa alegem seminte de calitate, sa cultivam si sa pregatim terenul si, mai ales, sa sadim atunci cand totul este foarte bine pregatit.

Pentru asta e musai sa facem mici sapaturi in interiorul fiintei noastre. Cu cat sunt facute mai devreme, cu atat mai bine. Sa scoatem la lumina ceea ce este bun, roditor, spornic. Sa eliminam tot ceea ce dauneaza propriei evolutii. Sa cultivam numai ceea ce este potrivit pentru noi, ceea ce este in concordanta cu fiinta noastra, cu menirea noastra si, ulterior, sa daruim atentie, dragoste, caldura, devotament, bucurie, libertate, iubire neconditionata. Sa lasam vara sa coaca, sa dospeasca, sa desavarseasca recolta pentru ca, mai apoi, sa ne putem desfata cu tot ce poate fi mai bun.

…nu toate toamnele sunt la fel. Dar adevarata frumusete este aceea ca, dupa fiecare toamna vine o iarna in care putem cugeta, putem analiza, putem trage concluzii. Si, mai ales, exista multe primaveri care ne ofera sansa unor noi explorari, unor noi insamantari, unor noi redescoperiri. Mereu si, de fiecare data, altele. Si toate pentru o TOAMNA BOGATA!

 

Poate o sa iti plac si aceste articole:

BOGĂȚIA INTERIOARĂ

 BOGĂȚIA INTERIOARĂ . SPERANȚA . Speranța o găsești în tine! “Cred că este o greșeală să cauți speranța în altă parte...