DESPRE ENTUZIASM

DESPRE ENTUZIASM

  Acum cativa ani pe o plaja am avut ocazia sa vad, ce inseamna sa te bucuri de viata. Era deja seara, lumea incepea sa plece de pe plaja, dar inca era placut si cald. La un moment dat atentia imi este atrasa de 2 copii foarte bine bronzati, pe care am inceput sa-i observ. La inceput ma intrebam daca nu cumva sunt a unui jucator neeozeelandez de la echipa de rugbi Farul Constanta, care se antrena cu o seara inainte pe plaja impreuna cu cativa coechipieri. Acesti 2 copii, frati dupa comportament, erau goi pusca aveau virste de 4 si 6 ani, estimativ, si dadeau senzatia ca toata lumea este a lor. Nu erau insotiti de nimeni.

S-au jucat in apropierea noastra mai bine de o ora si probabil o faceau de dmineata. S-au jucat cu apa cu nisipul, au alergat au dansat in apa mica de la malul marii, apoi au gasit o galetusa si o masina abandonate pe plaja. S-au jucat o perioada si cu acestea apoi le-au lasat in zona unde le-au descoperit si in final au plecat spre casa.  Acesti copii s-au jucat atat de fericiti cu nisipul si apa si nici o clipa nu au dat vre-un semn de tristete ca nu au nimic sau sa-si planga de mila sau sa fie stresati de ceva. Erau plini de entuziasm fara a avea nevoie de nimic altceva.

Dar uneori vedem persoane in jurul nostru care se autocompatimesc, si isi zic “saracul de mine uite cum imi merge”, “bietul de mine, ce greu imi este”, etc… De multe ori aceste persoane par sa aiba doar probleme si necazuri insiruite. Daca stai de vorba cu ele iti povestesc necazurile din viata lor cum se tin lant. . Dar ce se intimpla in interiorul lor? Traiesc in trecut, regreta decizii, fapte si proiecteaza grijile, frica si nesiguranta si in viitor, fara sa poata trai CLIPA DE ACUM. . Dar daca ne dam seama ca si noi suntem intr-o stare asemanatoare. Ce putem sa facem? .

Cum aducem entuziasmul în viața noastră?

In primul rand sa ne gandim la lucrurile minunate care se imtimpla in acest moment in viata, faptul ca am descis ochii dimineata si suntem vii, viata fiind un miracol care se petrece in fiecare zi si il ignoram, putem sa admiram soarele, natura si celelalte creatii ale lui Dumnezeu, ne putem bucura de prezenta persoanei iubite, a copiilor, a colegilor la servici, a prietenilor si lista poate continua… . Zambim citeva minute cu dintii la vedere tinand buzele la distanta, ne indreptam spatele, dam umerii in spate, pieptul in fata, ridicam barbia in sus si respiram profund de mai multe ori. . MIRACOL ! 

Constatam ca dispozitia noastra mentala s-a scimbat deja in citeva minute, si din tristi am devenit mai bine dispusi. . Surasul face o conexiune sinaptica in creierul nostru la toate momentele frumoase din viata noastra. Puem sa ne aducm aminte de un moment din viata noastra in care ne-am simtit foarte bine, increzatori, voiosi, siguri pe noi. .

Miscarea fizica ne ajuta sa fim bucurosi si optimisti. . Iar cei care au facut ThetaHealing sau cunosc alte tehnici pot sa observe convingerile care aduc starile negative si pot sa le shimbe. . Te mai poti autocompatimi acum, cand te simti minunat? NU! Acum te bucuri de viata! Starea ta interioara s-a schimbat si simti bucuria si entuziasmul in celulele tale. . ENTUZIASM ENTUZIÁSM, entuziasme, s. n. Stare de însuflețire puternică însoțită de exteriorizarea bucuriei; avânt, înflăcărare; pasiune (în vorbire), exaltare. [Pr.: zi-asm] – Din fr. enthousiasme. (Sursa: DEX Online) .

Origiea cuvantului ENTUZIASM vine din cuvantul grecesc enthusiasmos care tradus inseamna “cu Dumnezeu inauntrul meu” sau mai poate insemna “a fi in Divinitate”, “am Divinitatea inauntrul meu”. . Deci, putem si ne dam voie, sa il pastram pe Dumnezeu inauntrul nostru! . Starea de bine depinde doar de noi si se afla in interiorul nostru. O zi minunata si plina de entuziasm! Ovidiu Adrian Grigor

Poate o sa iti plac si aceste articole:

BOGĂȚIA INTERIOARĂ

 BOGĂȚIA INTERIOARĂ . SPERANȚA . Speranța o găsești în tine! “Cred că este o greșeală să cauți speranța în altă parte...