Vindecarea Depresiei

In primul rand, pentru a putea vindeca depresia, trebuie sa o identificam. Asa ca, ce este depresia?

Cei care au o stare continua de tristete, tot timpul, in fiecare zi, sufera de depresie. Multi confunda depresia cu momente trecatoare de tristete si suferinta. Daca este doar o stare trecatoare, NU este depresie. Desi, numeroase stari de genul, repetate cu o frecventa mare pot directiona o persoana spre depresie.

Tristetea nu este singura caracteristica a depresiei. Depresia este alcatuita din multe sentimente si convingeri negative ce vin din interior, datorita perspectivei si gandurilor pe care le are o persoana despre ea, in urma unor esecuri, sau pierderi.

De exemplu, terminarea unei relatii, sau chiar racirea ei poate duce la depresie, divortul, situatii din care o persoana concluzioneaza ca nu este destul de buna sau ca nu merita ceea ce-si doreste, ca nu are valoare.

Chiar si o batjocura poate determina o stare de depresie.

Nivelul ridicat de stres poate sa duca la aceasta stare, persoana ajungand sa nu mai faca fata cerintelor si asteptarilor celorlalti.

In orice caz, indiferent de situatie, la baza depresiei sta devalorizarea si culpabilitatea. Acea persoana nu are iubire fata de sine, ba chiar se uraste, considera ca nu merita nimic, si se considera vinovata pentru diferite situatii, mai ales pentru ca exista.

Aceste sentimente sunt inchise adanc in interiorul persoanei depresive, si, ca urmare, o rod din interior. O persoana de genul deobicei prefera sa fie izolata, inchisa in sine si evita comunicarea sau interactionarea cu ceilalti.

Ea este lipsita de energie, neavand chef de nimic, si, chiar cele mai minore actiuni, precum ridicarea din pat dimineata, pot sa consiste intr-un efort major pentru persoana respectiva.

Cauza starii continue de tristete si disconfort este gandirea si atitudinea. Odata ce un individ intra in depresie, gandirea si atitudinea i se schimba in rau, incepand sa devina din ce in ce mai pesimist si sa aiba ganduri din ce in ce mai negative. Problema este ca el nu poate iesi din aceasta stare, din ciclul gandurilor negative.

Deoarece el traieste in trecut, acele ganduri continua sa se repete in mintea lui, ajungand sa il duca intr-o stare din ce in ce mai rea. Pentru el, prezentul nu exista, el va fi mereu in mintea sa, cu gandurile sale negative despre el, si despre trecut. Se va identifica de multe ori cu esecul sau pierderea traita. Viitorul il inspaimanta pe cel depresiv asa ca se concentreaza doar pe trecut.

Daca se afla intr-un grup de oameni, sau doar cu altcineva, persoana depresiva cauta sa primeasca atentie, astfel incercand sa se valorizeze prin ceilalti, sperand la complimente si laude. Aceasta este o strategie de valorizare, dar este gresita, caci problema se afla la ea, ea singura devalorizandu-se. Iar daca nu primeste ce spera, se va adanci si mai tare in ciclul depresiei.

De multe ori, intr-o situatie sociala, apare anxietatea ca s-ar putea face de rusine, iar ceilalti s-o creada proasta. In mintea depresiva vor aparea ganduri de genul : “Sigur ma voi face de rusine”, “Sigur sunt vazuta ca o proasta”.

Aproape toti trecem printr-un stadiu mai avansat sau mai putin avansat al depresiei. Unii reusesc sa iasa de unii singuri, iar altii nu. Cei care nu reusesc au posibilitatea sa consulte pe cineva priceput in domeniu.

Theta Healing are o contributie majora la foarte multe rezolvari, precum si cea a depresiei . Cum am mentionat mai sus, baza starii de depresie consta in devalorizare, lipsa iubirii si stimei de sine, si culpabilitate. Aceste elemente pot fi inlaturate, sau mai degraba, vindecate cu ajutorul tehnicii Theta Healing.

Precum se mentioneaza si in alte locuri, prin Theta Healing invatam cum sa ne iubim pe noi insine, sa ne respectam, sa realizam ca suntem capabili si puternici, ca avem valoare, sa ne iertam pentru ceea ce am facut gresit si sa ne acceptam pe noi insine, cu bune si rele, asa cum suntem. Odata ce reusim sa avem aceste atributii, depresia cu siguranta va disparea.

De asemenea, este foarte util sa mentinem pe cat ne este in putinta o perspectiva si atitudine pozitiva, fata de orice.