Cum sa scapi de frici si de fobii

Cum sa scapi de frici si de fobii

In primul si in primul rand, inainte de a afla cum sa scapam de frici si fobii, cum sa le inlaturam sau sa le infruntam trebuie sa stim ce este o frica si o fobie.

Ce este frica? Ce este fobia?

Frica este un sentiment negativ distructiv si limitativ. Apare atunci cand te afli intr-o situatie in care, subconstient, crezi ca poti sa pierzi sau crezi ca vei pierde ceva, poate chiar viata.

O fobie inseamna ca sentimentul de frica este foarte intens si apare de fiecare data cand intalnesti un anumit element, fie el animal, obiect, sau situatie.

In aparenta, fobiile nu au explicatie, dar daca mergem mai adanc, vom observa ca fobia vine dintr-o situatie, deobicei din copilarie, in care, in ciuda nevoii de siguranta, ne-am simtit complet abandonati,  si in pericol mare.

In acel moment, creierul nostru a asociat acel sentiment intens de pericol si nesiguranta cu un element din acel cadru.

De multe ori, o fobie are legatura cu frica de moarte, asociind moartea cu elementul care iti creeaza fobia

Lucrurile, pe care, atunci cand le intalnesti, iti trezesc o fobie si o frica intensa, au o semnificatie simbolica, care patrunde aparentele.

Fobia de paianjeni poate avea legatura cu faptul ca ei tes o panza, care atrage prada, aceasta fiind prinsa intr-o capcana. In viata, fobia de paianjeni poate avea legatura cu o capcana neprevazuta, indiferent de domeniu sau cadru.

Serpii, iarasi prezinta o fobie destul de comuna, iar semnificatia in spatele acesteia poate sa fie frica de persoane care vor face orice ca sa isi atinga scopurile, chiar sa iti faca rau sau sa se foloseasca de tine.

Dar cum se ajunge la asta?

Din ce cauza apar fricile si fobiile?

Aceste sentimente si stari negative mai mult sau mai putin intense, au anumite cauze, dintre care, cateva le-am mentionat si mai sus:

  • Frica de moarte, deobicei fiind asociata cu un element intr-o situatie din copilarie
  • Un moment, eveniment sau o situatie traumtizanta, in cadrul careia, a avut loc asocierea cu un element din nou
  • Preluare genetica a fobiilor si a fricilor, putand fi luate de pana la 7 generatii
  • Gandirea negativa, care, persistand iti va da o stare de anxietate continua, iar apoi o fobie
  • Neadaptarea in anumite situatii

Majoritatea oamenilor avem frici si fobii, unii mai putine, iar altii mai multe. Totusi, indiferent in ce categorie te-ai afla, mereu exista speranta.

Poti invata cum sa scapi de frici si de fobii, cum sa transformi frica in putere. Exista diverse metode de a invinge teama, de orice.

Asa ca…

Cum sa scap de frica?

O metoda interesanta, preluata din mantrele buddhismului este repetarea unei mantre, in interiorul tau, in momentul in care se activeaza o fobie sau esti napustit de frica.

Astfel, vei reusi sa te concentrezi pe tine si pe interiorul tau, si nu pe elementul care iti declanseaza frica, pe sentimentul de frica si pe gandurile negative.

O alta metoda de a invinge teama este pur si simplu confruntarea ei. In orice caz, orice metoda de a invinge teama ai folosi, vei avea nevoie sa o infrunti.

Una dintre cele mai eficiente metode de a invinge teama este utilizarea tehnicii Theta Healing, prin care vei reusi sa rezolvi problemele interioare, sa scapi de fricile interioare care au legatura cu simbolica elementul real ce declanseaza frica.

Uneori, chiar daca reusesti sa iti infrunti pur si simplu frica de paianjeni de exemplu, s-ar putea ca frica de ceea ce reprezinta paianjenii in viata ta, adica o capcana neprevazuta, sa ramana acolo, intacta.

Iar astfel, frica respectiva lucrand in interior, va face in asa fel incat sa atragi situatii in viata ta in care sa te intalnesti din nou cu capcane si vei suferi iar si iar, de fiecare data cand cazi intr-o capcana noua.

Aici, Theta Healing este una dintre cele mai bune metode de a invinge teama si de a scapa de frici, totodata oprind atragerea situatiilor de care iti era frica, si transformand frica in putere,  astfel, modelandu-ti viata intr-una si mai buna, si mai fericita, si mai incantatoare, si si mai pozitiva.

Poate o sa iti plac si aceste articole: