Cele patru nivele de convingere

Convingerile

Cei care au studiat Theta Healing stiu urmatoarele. Ei stiu ca noi ne asemanam cu niste calculatoare, in sensul ca, precum ele, si noi suntem programati intr-un anumit fel de a proceda, de a gandi, de a actiona.

Ceea ce avem noi, iar calculatoarele nu, este puterea de a ne schimba programele care sunt responsabile cu evenimentele, gandurile, actiunile, deciziile si situatiile din viata noastra.

In functie de aceste programe, viata noastra este modelata. Daca avem programe ce ne conduc spre suferinta, viata noastra va fi plina de momente in care sa suferim.

Si noi atragem acele momente, acele situatii, datorita programului nostru din subconstient. Noi le atragem, inconstienti fiind. Si iar traim sentimentul de suferinta, atragand din nou si din nou situatii in care sa suferim.

In subconstientul nostru exista mii si mii de programe care ruleaza si ruleaza in continuare, deobicei fara sa ne dam seama. Aceste programe, sau convingeri, caci pana la urma sunt doar niste credinte si convingeri despre tot felul de lucruri din viata, pot fi pozitive sau negative.

Cele pozitive vor atrage situatii in care sa ai o stare pozitiva, iar cele negative vor face opusul.

Aceste convingeri pot fi si de mai multe tipuri si sunt clasificate in functie de nivelul la care se afla ele.

Exista patru nivele de convingere:

-nivelul de baza

-nivelul genetic

-nivelul istoric

-nivelul de suflet

Nivelul de convingere de baza

Convingerile care se afla la acest nivel sunt in principal convingeri care au fost asimilate, invatate si preluate, constient sau inconstient, pe timpul copilariei. Chiar dinainte sa ne nastem, am inceput sa preluam convingeri.

Aceste convingeri se afla sub forma de energie in lobul frontal al creierului, iar pentru a lucra la nivelul de baza, practicantul, cu constiinta sa, trebuie sa mearga la lobul frontal al creierului.

Nivelul de convingere genetic

Convingerile care se afla la nivelul genetic, sunt convingeri preluate de la stramosi, prin ADN, sau care au fost adaugate in timpul vietii noastre la gene.

Aceste convingeri sa afla sub forma de energie in ADN. Aceste convingeri, sau acest nivel este cel care ii spune ADN-ului ce sa faca.

Pentru a lucra pe acest nivel, practicantul, cu constiinta sa, trebuie sa mearga in campul morfogenetic din jurul celulei “Principale” (Glanda Pineala).

Nivelul de convingere istoric

Aceste convingeri vin din vieti anterioare, sau din experiente legate de constiinta colectiva pe care le purtam si in prezent.

Convingerile istorice sunt pastrate in campul auric al persoanei. Cele negative care se afla la acest nivel trebuie doar rezolvate nu si anulate, precum se face la celelalte nivele.

Pentru a lucra la nivel istoric, practicantul trebuie sa mearga, cu constiinta sa, in campul energetic eteric din partea din spate a capului si de pe umeri.

Nivelul de convingere de suflet

Aceste convingeri sunt adanci si foarte puternice. Acestea se afla in centru persoanei si reprezinta ceea ce “Este” o persoana.

Programele negative de pe acest nivel sunt extrase din totul persoanei, pornind de la chakra inimii, catre exterior.

Pentru a lucra la nivel de suflet, practicantul merge, cu constiinta sa, in totul persoanei, in sufletul acesteia, unde se afla inima.

Cunoasterea si intelegerea nivelelor de convingere este necesara si foarte benefica. Cu ajutor acestei cunoasteri, vom putea extrage si schimba convingeri mai usor, afland la ce nivel se afla.

Tot asa, vom si intelege ce fel de convingere este si de unde provine, daca vine din copilarie, dintr-o viata anterioara sau de la stramosi, etc..