BUCURIE!!!

.
Ho! Ho! Ho!
.
Iata ca minunatele sarbatori de iarna incep sa isi faca simtita prezenta. Si, dintr-o data, ca prin minune, cu mic cu mare, ne animam, devenim mai buni, mai darnici, mai bucurosi. Dintr-o data suntem mai optimisti. Uitam pentru o vreme de griji si nevoi, ne lasam purtati de spiritul sarbatorilor, redevenim copii, ne deschidem sufletul, ne permitem un mic rasfat. Daruim si primim cu mai multa usurinta si dragoste. Trecem peste reguli si interdictii si gustam sau chiar ne desfatam cu bunatati diverse. Ne bucuram si zambim cand zarim beculete colorate pe strazi, la balcoane, in curtile din jur. Ne gatim casele, facem curatenie, ne despartim cu mai mare usurinta de lucruri vechi depozitate de-a lungul anului. Ne deschidem casa si inima pentru oameni dragi.
.
Ne bucuram de revederea prietenilor vechi si dragi. Reusim, ca respectand o regula nescrisa, sa gasim timp pentru a ne vizita parintii, copii, rudele, pe cei dragi. Uitam vechile ranchiuni si stam la aceeasi masa cu vechi cunostinte sau persoane care ne-au suparat sau pe care le-am suparat candva si, culmea, conflictul pare doar o amintire. Asta pentru ca e vreme de sarbatoare, de iertare, de bucurie.
.
Suntem fericiti sa simtim atingerea primilor fulgi de zapada. Ne bucura albul iernii, gerul, ninsoarea care dau farmec sarbatorilor.
.
Acceptam cu zambetul pe buze nazdravaniile celor mici, ne amuza nasucurile lor rosii, ne incanta prezenta colindatorilor, ne dam voie sa retraim bucuria copilariei facand oameni de zapada, participand la o bataie cu bulgari.
.
Traim pe deplin bucuria deschiderii cadourilor. Savuram mirosul bradului, ne permitem sa ne relaxam in fotoliu, la caldura, ascultand colinde, citind povesti celor mici, uitandu-ne la filme de craciun in care miracolele se tin lant si, dintr-o data devenim mai increzatori, mai optimisti, mai bucurosi.
.
Reusim ca pentru o vreme sa fim simpli, destinsi, bucurosi, deschisi, multumiti, vulnerabili, sa fim puri, sa fim noi insine. Cumva, chiar daca e nevoie de mici eforturi, reusim sa intram in spiritul sarbatorilor, sa iesim din cotidian, sa uitam de griji, de ranchiuni si resentimente, de ganduri negative, sa lasam la o parte rutina care pune stapanire pe existenta noastra. Reusim sa simtim adevarata bucurie.
.
Si tot de sarbatori si, in special de Anul Nou, mai facem ceva. Ne punem dorinte, ne stabilim noi obiective pentru anul care vine, ne propunem noi tinte. Cum ar fi daca, de data aceasta ne-am propune ca obiectiv acela de a purta cu noi aceste minunate trairi de sarbatoare? Haideti sa ne propunem ca proiectul nostru pentru anul care vine sa se numeasca simplu BUCURIE!!!

.

Sarbatori cu BUCURIE!
An Nou cu BUCURIE!
Viata noua cu BUCURIE!