ARHETIPUL VIZIONARULUI

ARHETIPUL VIZIONARULUI (alte forme: Antreprenorul, Inovatorul, Pionierul)

Dacă:

            – acționezi ca un agent al schimbării…

            – te bazezi pe călăuzirea primită în vis…

            – privești în viitor și vezi cum ar putea fi…

            – vii mereu cu idei noi și cu întrebări de genul: Cum ar fi dacă?…

            – nu te intimidează riscul…

            – percepi transformările din lumea exterioară înainte să aibă loc…

            – ai fost întotdeauna un intrus…

            – abordezi viața în maniere neconformiste…

            – ți s-a spus că ești excentric și un spirit liber…

            – imediat ce sesisezi o problemă, îți imaginezi soluții…

            – petreci timp singur pentru a reflecta și visa…

            – atunci când este posibil, eviți mulțimile…        

cu siguranță ești un VIZIONAR.

Vizionarul este visătorul care poate aduce schimbarea. El se bazează pe intuiție și este curios să afle lucruri noi. Este cel care crede în schimbare. Este cel care se bazează pe instinct și are mereu o idee nouă despre orice. Este un visător liber, un nonconformist. Este foarte posibil ca, încă de mic, să se simtă ca un intrus, el fiind cel care, își imaginează mereu noi posibilități. Indivizii care aparțin acestui arhetip sunt oarecum singuratici, nu le place să fie centrul atenției.

Persoanele aparținând acestui arhetip ar putea fi considerate nestatornice, nehotărâte sau chiar iresponsabile. Asta pentru că, atât în viața personală cât și în cea profesională ei văd schimbarea. Își imaginează diverse ipostaze ale stării de fapt, ale diverselor situații cu care se confruntă sau care se manifestă în jurul lor, se văd pe ei înșiși în diverse ipostaze. Își imaginează mereu versiuni noi ale propriei persoane, ale lucrurilor care îi înconjoară. Uneori trec de la o idee la alta foarte ușor. Chiar înainte de a o pune în practică pe prima.

Vizionarii sunt cei care simt că ar trebui să schimbe tot ceea ce este în jurul lor. Dacă ajung într-un loc neîngrijit, își imaginează cum ar putea fi acesta transformat. Mulți vizionari lucrează sub anonimat, scopul lor fiind acela de a tranforma lumea într-un loc mai bun. Ei sunt cei care cred că lucrurile pot fi schimbate, îmbunătățite, că o simplă idee poate duce la un real succes (ex. Bill Gates, Mark Zuckerberg).

Datorită multitudinii de idei pe care le au, însoțite de un puternic entuziasm, vizionarii riscă să renunțe, de cele mai multe ori, la a pune în practică o idee, concentrându-se imediat pe o alta. Un vizionar este un om al idelilor. Îi plac ideile. Le iubește. Iar atunci când reușește să le împărtășească cu ceilalți, când acestea încep să prindă contur, sunt acceptate, entuziasmul Vizionarului este la cote maxime. Însă, așa cum am mai spus, există riscul ca, atâta vreme cât ideea nu începe a fi pusă în practică, entuziasmul să plece lăsând loc unor pretexte care nu fac altceva decât să spulbere tot ceea ce părea atât de minunat. Sigur, cei care au caracteristicile Vizionarului, știu că, în fapt, ei deja au trecut la următoarea idee.

Este foarte important pentru cei aparținând acestui arhetip să reușescă să se focuseze pe viziune, să îi dedice suficientă atenție și forță pentru ca aceasta să devină realitate. Este dificil să facă acest lucru. Vizionarii sunt perfecționiști înnăscuți, astfel încât, după o delungă analiză, ar putea decide cu ușurință că, în fapt ideea sau viziunea lor, nu este suficient de bună, revoluționară, și nu merită să îi dea curs.

Este foarte important pentru un Vizionar să creadă în viziunea sa, în sursa creatoare, în intuiția sa. Un Vizionar este un individ extraordinar nu doar pentru că are idei ci, mai ales, pentru că are curajul de a crede în lucruri imposibile, lucruri, idei cărora alții nu le dau nicio șansă. Vizionarii nu se tem să aibă visuri mărețe, să creadă în ele și să le urmeze. Rezultatele obținute le dau încredere și îi ajută să se dezvolte rapid.

Vizionarii sunt înzestrați cu harul curajului. Trebuie doar să îi cultive, să creadă în puterea lui. Curajul se va manifesta exact când un Vizionar va avea mai mare nevoie de el.

Există situații în care un Vizionar poate să își imagineze partea negativă a unui eveniment, a unui lucru. Acesta este o latură întunecată a arhetipului care îl determină pe Vizionar să se gândească la nereușită încă dinainte de a-și exprima măcar ideea sau viziunea. Pentru a scăpa de această problemă, vizionarul trebuie să își identifice fricile care îl determină să vadă partea goală a paharului și, să elimine aceste frici.

Dacă te-ai regăsit în caracteristicile acestui arhetip este bine să ști că există o serie de lucruri care îți pot da putere, care te pot ajuta să îți fi mai aproape de îndeplinirea propriei misiuni: aceea de a aduce schimbare pentru întreaga lume. Așadar, dacă ești Vizionar, ar fi benefic să petreci timp de unul singur pentru a putea visa și crea. Asta nu înseamnă izolare, ci, pur și simplu, să îți acorzi suficient timp pentru a fi ceea ce ești. De asemenea, rămâi mereu optimist în privința viitorului, cultivă-ți curajul, împărtășește-ți viziunile cu oameni de încredere care te pot ajuta să le pui în aplicare, practică meditația pentru a elibera intuiția, dă frâu liber creativității, fii direct și onest, caută să petreci cât mai mult timp cu alte persoane asemenea ție. Evită să privești în trecut, nu te lăsa influențat de îndoielile altora, nu te împotrivii schimbării, crede în propriile idei. Nu încerca să te conformezi unor situații sau medii existente. Creează-ți propiile condiții care îți vor spori intuiția și creativitatea.

Așadar, ești un VIZIONAR. Este extraordinar. Schimbarea este permanentă. Iar tu poți fi cel care o ghidează, îi stabilește direcția. Poți descărca sentimentul de încredere așa cum ai învățat la cursurile ThetaHealing. Poți medita și cere ghidare atunci când ești în impas. Pofi face testul muscular, dacă ai îndoieli.

Și, mai presus de orice, dacă ești un Vizionar care, deși are foarte multe idei, nu reușește să le pună în practică deoarece, de cele mai multe ori, se gândește la eșec, la nereușită, este obligatoriu să lucrezi asupra fricilor care te determină să faci acest lucru. Să îți pui întrebări legate de această frică de eșec. Sau poate reușita este cea de care te temi (Ce ți se poate întâmpla dacă ideea ta va da roade? Ce vor crede ceilalți despre tine? Îi vei pierde pe cei dragi? Vei fi invidiat?…lista poate continua. Nu ezita să sapi pentru a identifica ce te ține pe loc). După ce aceste frici sunt identificate și eliminate, tot ceea ce îți rămâne de făcut este să mulțumești și să fi recunoscător pentru toate darurile minunate cu care ai fost înzestrat.

Poate o sa iti plac si aceste articole:

Oboseala

Oboseala

OBOSEALA                       Si tu ai parte de oboseala fara sa faci foarte multe lucruri?             Oboseala...

DESPRE ENTUZIASM

DESPRE ENTUZIASM

DESPRE ENTUZIASM Acum cativa ani pe o plaja am avut ocazia sa vad, ce inseamna sa te bucuri de viata. Era deja seara,...