ARHETIPUL REGELUI, REGINEI, DIRECTORULUI

ARHETIPUL REGELUI / REGINEI / DIRECTORULUI (alte forme: Director executiv, Prinț/Prințesă)

 

Dacă:
– faci ca lucrurile să devină realitate pentru alți oameni…
– preiei controlul asupra situațiilor pentru a obține rezultate optime…
– ești direct în abordarea celorlalți și le spui oamenilor ce aștepți de la ei…
– trebuie neapărat să fi la înălțime…
– îți investești energia în cauze importante…
– îți folosești influența pentru a produce o schimbare în viața celorlalți…
– lucrezi în permanență ca să-ți afirmi cu tărie caracterul și valorile…
– ajungi în funcții de putere și autoritate în mod firesc…
– îi poți intimida pe oamenii care încearcă să se apropie de tine…
– oriunde te-ai afla, ești în centrul atenției, fără niciun efort…
– ai un serviciu solicitant care te aduce în centrul atenției publice…
– chiar dacă nu dai ordine, fără discuție că tu ești cel care conduce…

… ești un/o REGE / REGINĂ.

 

Misiunea vieții unui REGE este aceea de a învăța cum să fie responsabil de starea de bine a celorlalți, REGELE fiind purtătorul simbolic al puterii colective a celor pe care îi conduce.

Regele este atras de haine elegante, bijuterii de calitate și restaurante rafinate. Un Rege autentic este o persoană carismatică, care impune respect, fiind conștient, în același timp, de responsabilitatea pe care o are față de ceilalți. Funcții precum cele de autoritate din domeniul afacerilor, social, filantropic reprezintă tronuri firești pentru acest arhetip. Chiar și rolul de Mamă, dacă aceasta este persoana pe care întreaga familie se sprijină, este o poziție privilegiată. Ceea ce îl ține pe Rege în vârf sunt calități precum bunăvoința, generozitatea, compasiunea și puterea de  a înfăptui pentru oameni lucruri pe care aceștia nu le pot obține de unii singuri. Dar, chiar și Regele trebuie să facă față unor provocări arhetipale precum: vanitatea, sentimentul de îndreptățire, narcisismul și dorința de a abuza de poziția deținută în folos personal.

Cea mai mare provocare pentru acest arhetip este aceea de a găsi o cauză demnă de puterea și influența sa. Regelui îi place să fie văzut în lume. Își dorește să facă ceva care să aducă o schimbare semnificativă, să se dedice unei cauze importante. Este important ca, indiferent cât de mică sau mare este lumea unui individ care aparține acestui arhetip, să identifice o cauză semnificativă în lumea sa. Doar astfel își va putea manifesta puterea creatoare cu care a fost înzestrat. În caz contrar, un astfel de individ, va intra în conflict cu sine și cu ceilalți.

Stăpânirea de sine a Regelui

Este, de asemenea, important pentru un Rege să reușească să își stăpânescă și să își direcționeze puterea. Să înțeleagă că tot ceea ce vine din exterior este iluzoriu și trecător, inclusiv recunoștința pe care acesta o așteaptă de la ceilalți. Adevărata putere, autentică și trainică, este cea care provine din interior. Iar un adevărat Rege poate face această diferență și poate aprecia adevărata valoare a puterii.

Ca oricare alt arhetip și acesta se confruntă cu frici. Cea mai mare frică a celor puternici este să ajungă neputincioși. Așadar, chiar și un Rege poate deveni neliniștit sau chiar bolnav fizic în anumite situații pe care le consideră amenințătoare. Atunci însă, când, un Rege poate face distincția între puterea autentică și cea iluzorie, când știe că a ales cauza și calea potrivite, știe deja cum să interacționeze cu puterea, fără a exista riscul de a pierde în fața ei.

Cel mai mare har al acestui arhetip este generozitatea. Acest har îl inspiră pe Rege în a-i ajuta pe ceilalți. Generozitatea îi face pe indivizi să vadă calitățile celorlalți, să îi susțină, să le recunoască potențialul, transformându-i în aliați.

Dacă te regăsești în descrierea acestui arhetip și deja ai identificat cauza demnă de tine, de puterea și abilitățile tale, trebuie să fi foarte atent la tot ceea ce faci. La modul în care acționezi. Conștientizează-ți poziția și fi demn de ea. Evită să te lași pradă impulsului de a te lega de puterea pe care o deți și de a uita care este de fapt misiunea ta. Este foarte ușor să îți pierzi integritatea atunci când devii avid de putere și capabil de orice pentru a o păstra.

Demnitatea Regelui

Este o adevărată provocare să îți păstrezi poziția deținută fiind demn. De asemenea, este o mare provocare pentru acest arhetip să se relaxeze și, în relațiile personale să renunțe la coroană și tot cee ce presupune aceasta. Pentru a avea relații personale armonioase, fie că este vorba de relația cu partenerul de viață, familie sau prieteni, Regele trebuie să învețe să coopereze, să accepte compromisul, să învețe ce înseamnă sprijinul reciproc. Să renunțe la obișnuința de a conduce, a coordona, a da ordine.

Dacă este un individ căruia îi place eleganța, stilul, un bun amfitrion, ești înzestrat cu harul generozității, iar locul în care te simți ca peștele în apă este „scena”, spațiul public, cu siguranță aparții acestui arhetip. Odată ce ai identificat aceste trăsături, le poți spori puterea. Este nevoie să îți cultivi încrederea în sine, să îți investețti puterea și influența în cauze care merită, să construiești relații care se bazează pe sprijin reciproc, să îți cultivi smerenia și să fii generos. Evită să pierzi timp căutând bani și poziții iluzorii. Adevărata putere este în interiorul tău. Foloseșteți potențialul pentru binele colectiv, nu te complace în jocuri de putere. Fii drept față de tine și față de ceilalți.

Adevărata bogăție a acestui arhetip nu sunt banii și posesiunile materiale ci capacitatea de a îmbunătății viața celor din jur. Astfel, nu locul sau împrejurările te fac un adevărat Rege ci tu ești cel care poți aduce Regele acolo unde te găsești, în viața profesională și/sau personală. Ai un potențial vast. Valorifică-l!

Indiferent de doza caracteristicilor aparținând acestui arhetip identificată în propria persoană, nu uita că ești o ființă minunată. Pe măsură ce descoperi lucruri noi despre tine, faci noi pași pe calea evoluției personale. Orice nouă informație despre tine, te ajută să îți creezi calea așa cum este mai potrivit pentru tine. Crezi că ești un Rege, îndreaptă-ți toată energia pentru a valorifica acest potențial. ThetaHealing te învață să fi deschis și încrezător. Îți arată cum să scapi de îndoieli și frici. Și, mai presus de orice, îți arată că nu ești niciodată singur. Dumnezeu este mereu prezent. Și este cel mai bun ghid atunci când începi să pui întrebări sau să lucrezi asupra a ceea ce ești și ce ai de făcut. Începe prin a-i fi recunoscător pentru tot ceea ce ai descoperit despre tine și apoi nu ezita să ceri ghidare. Fi încrezător! Ești propriul tău Rege. Și asta este absolut minunat. Poți să construiești un regat, îl poți dezvolta pe cel pe care îl deții deja sau poți, pur și simplu, să fi generos cu tine și cu cei din jurul tău.

Poate o sa iti plac si aceste articole:

ARHETIPUL VIZIONARULUI

ARHETIPUL VIZIONARULUI

ARHETIPUL VIZIONARULUI (alte forme: Antreprenorul, Inovatorul, Pionierul)   Dacă:             - acționezi ca un...