ARHETIPUL INTELECTUALULUI

ARHETIPUL INTELECTUALULUI (alte forme: Profesionistul, Studentul)

 

Dacă:

– înveți de dragul de a învăța și din dragoste pentru cunoaștere pură;

– petreci ore întregi pe internet, lăsându-te condus de curiozitate;

– ești în căutarea adevărului, a unei înțelegeri profunde a tainelor Universului și legilor fundamentale pe baza cărora funcționează lumea;

– te raportezi la lumea ta prin intermediul activităților mentale: idei, concepte și informații adunate din foarte multe surse;

– consideri că momentele dureroase sau dificile sunt perle de înțelepciune și privești eșecul și greșelile ca pe niște ocazii de a învăța ceva;

– te atrag oamenii cu minți active și conversațiile interesante;

– duci o viață chibzuită;

– față de oameni, mai întâi reacționezi menatl, apoi emoțional…

… ai caracteristicile unui INTELECTUAL.

 

Un INTELECTUAL acumulează cunoștințe din dragoste pentru adevăr. Acesta preferă discuțiile interesante și adoră schimbul de idei cu alte minți agere. Comunicarea este vitală pentru acest arhetip. Pentru INTELECTUAL și întreaga sa familie gânditoare mintea este o resursă nelimitată, o bibliotecă lăuntrică de informații și cunoștințe care împletește rațiunea logică cu inteligența intuitivă.

Inteligența intutitivă și emoțională sunt două expresii puternice ale puterii intelectuale. Inteligența intuitivă se dezvoltă pe parcursul vieții. Toți dispunem de echipamentul de bază, însă un INTELECTUAL caută mereu să o dezvolte, să o exploateze urmărind ca vorbele și acțiunile sale să fie întotdeauna în concordanță unele cu altele.

Biblioteca mentală a unui INTELECTUAL este una foarte bogată. Fiind interesați de un domeniu sau mai multe, aceștia dețin informații detaliate despre lucruri. Însă, în cea mai mare parte, aceste informații sunt cunoștințe acumulate și/sau demonstrate în timp de către omenire. Intelectualii pot fi atotcunoscători. Provocarea lor este aceea ce a-și menține mintea deschisă și expansivă, de a nu se considera cea mai citită și mai bine informată persoană din Univers uritând de noutatea, inovație, deschidere spre nou.

Un intelectual va căuta mereu răspunsul la întrebarea „de ce?”. Pentru aflarea răspunsului, acest arhetip este gata să meargă până în profunzimea lucrurilor, până în miezul problemelor. Urmărește obținerea unui răspuns logic la orice problemă sau confruntare. Trebuie să nu uite însă că ceea ce îi va pune în dificultate va fi tocmai folosirea unei minți raționale pentru a descoperi răspunsuri într-o viață care este departe de a fi rațională, logică ori dreaptă.

Harul definitoriul al INTELECTUALULUI  este înțelepciunea. Aceasta îl ajută să gândească de două ori înainte de a lua o decizie. De asemenea, înțelepciunea este cea care îi amintește mereu faptul că fundația unei vieți împlinite este integritatea și sinceritatea. Acest har îi amintește de momentele în care trebuie să ierte, îi temperează comportamentul.

INTELECTUAL iubește adevărul. Iar lecția pe care trebuie să o învețe este aceea de a nu investi niciodată prea mult din propriile resurse într- situație pentru care este dispus să își compromită integritatea pentru a menține iluzia. Trebuie să se bazeze mereu pe jocul mental potrivit căruia este important ca mereu, orice ai face, să spui adevărul. Atât ție câ și celorlalți.

INTELECTUALUL iubește adevărul, logica, rațiunea iar faptul că deține foarte multe cunoștințe îl poate determina să se considere în siguranță indiferent de ce se întâmplă în lumea exterioară. Pentru el faptul că este deștept poate fi perceput ca o armură. Ar putea avea de suferit atunci când lucrurile nu sunt așa cum le prevăzuse pentru că un astfel de individ nu v-a putea accepta un răspuns care este dincolo de rațiunea și așteptările sale. Or, Universul are propriile reguli iar acestea nu se bazează pe dreptate personală. Cel mai înțelept lucru pe care ar trebui să îl facă un INTELECTUAL este acela de a își căuta propriul adevăr, de a se cunoaște pe sine. Și asta îl va ajuta să cunoască și Universul.

Un cusur al acestui arhetip poate fi acela că nu poate fi spontan, nu poate merge pe intuiție. Nu fără a trece situația prin minte. Curajul de a acționa conform intuiției va duce la schimbare și va crește gradul de inteligență intuitivă.

Un INTELECTUAL nu este cel care are un IQ foarte mare sau cel care a primit o mulțime de premii, are un doctorat, a publicat cărți… Un INTELECTUAL este un individ curios, însetat de cunoaștere și fascinat de învățăturile cele mai importanet din toate timpurile. Este cel care deține cheia spre cunoașterea superioară.

Dacă crezi că aparți acestui arhetip îți poți accesa puterea specifică antrenându-ți mintea. Așadar, poți studia budismul – o remarcabilă știință a minții, poți înfiina sau frecventa grupuri de discuții unde poți afla lucruri noi din diverse domenii. Coboară din când în când din planul mental și fă altceva. Dansează, cântă sau ascultă muzică, aleargă, mănâncă o mâncare rafinată, fă sex, deconectează-te. Evită plictiseala, relaționează cu oamenii, lasă-te absorbit de viață, menține-ți mintea activă, hrănește-o cu informații de calitate. Nu îți supraestima capacitatea și aptitudinile intelectuale, nu te compara cu alții, nu îți ignora intuiția, nu te concentra pe propria persoană și acceptă viața așa cum este ea.

Bucură-te indiferent cărui arhetip îi aparții. Dacă ești un INTELECTUAL cere-i Universului să îți sporească înțelepciunea. Practică meditația, așa cum te învață ThetaHealing și, atunci când simți nevoia descarcă-ți sentimente precum acceptare, încredere, intuiție. Învață răbdarea, fi înțelegător cu tine și acceptă lucrurile așa cum sunt. Dacă tu te cunoști și te accepți, totul în jurul tău va fi în armonie cu tine și cu ceea ce simți, oferi, creezi. Ești un INTELECTUAL dar înainte de toate ești o minunată ființă umană care a aflat lucruri noi despre sine. Bucură-te! Savurează orice nouă informație! Integreaz-o și las-o să se manifeste! Fii ceea ce ești cu adevărat indiferent de arhetipul căruia îi aparții sau în ale cărui caracteristici te vei regăsi.

Poate o sa iti plac si aceste articole:

ARHETIPUL VIZIONARULUI

ARHETIPUL VIZIONARULUI

ARHETIPUL VIZIONARULUI (alte forme: Antreprenorul, Inovatorul, Pionierul)   Dacă:             - acționezi ca un...