ARHETIPUL ARTISTULUI

ARHETIPUL ARTISTULUI CREATORULUI

 

Dacă ai un simț al esteticului, al frumosului, destul de evident, dacă ai o imaginație bogată, sau dacă, pur și simplu, simți că poți îmbunătății aspectul lucrurilor imediat ce le observi… Dacă observi cu ușurință faptul că  perdelele se asortează cu covorul… Dacă îți place ca lucrurile tale, fie ele la birou, în bucătărie, magazie sau garaj, să fie aranjate într-un anumit mod, armonios… Dacă te surprinzi admirând frumusețea unei ploi târzii de toamnă… Dacă te visezi pictând, cântând pe scenă, scriind, sau poate chiar faci asta deja… Dacă te preocupă felul în care te îmbraci, în care îți aranjezi părul, felul în care aranjezi masa pentru cei dragi, într-o zi obișnuită… Dacă te bucură apariția primului fluture… Dacă îți place să asculți muzică și simți cum asta îți schimbă starea, te inspiră… Dacă vezi frumosul, grația, delicatețea peste tot și, de cele mai multe ori, creezi tu însuți astfel de stări… .

…cu siguranță aparții arhetipului ARTIST.

Sau CREATOR, sau INTERPRET, sau POVESTITOR.  Nu este neapărat nevoie să fi un artist consacrat (interpret, muzician, pictor, sculptor, scriitor, poet, compozitor, etc.) pentru a aparține acestui arhetip. Este suficient să simți, într- anumită măsură, că misiunea ta este aceea de a crea, de a-ți exploata imaginația și faci asta în gesturi mici. Cauți armonie, aduci armonie, creezi armonie. Iubești frumosul, îl admiri, te bucur de el și, dacă nu există, îl creezi.

Dacă în activitatea ta, fie profesională, fie personală, ești o persoană inovatoare, urmărești armonizarea mărimilor, culorilor, ești preocupată de aspect, de forme, de grația și delicatețea lucrurilor, cu siguranță ai în tine o parte din arhetipul Artistului. Dacă te preocupă găsirea de noi căi spre autocunoaștere, spre evoluție personală armonioasă, a ta și a celor din jur, dacă urmărești necontenit, deși în mod involuntar, inconștient, să transformi lucrurile, să le adaugi un plus de grație și frumusețe, poți fi sigur că artistul din tine este cel care face toate aceste lucruri. Face parte din misiunea ta.

Ești sau nu original?

O altă caracteristică care te poate ajuta să te regăsești în acest arhetip este și teama de a nu fi original. Asta pentru că pentru arhetipul artistului a fi original este definitoriu. Pentru a afla ce anume te face unic, original, este nevoie să te cunoști. Să îți dai voie să fi exact așa cum ești și să observi care sunt lucrurile, activitățile care îți aduc cea mai mare bucurie, care îți reușesc cu ușurință și care îți aduc maximum de satisfacție. Și, pornind de la aceasta, să îi dai voie creatorului din tine să se manifeste, să se dezvolte, să creeze. Dezvoltându-ți adevăratul potențial, vei realiza lucruri mărețe, frumoase, inedite, originale. Pentru că artistul este deja în interiorul tău.

Toate acestea necesită timp și energie, însă nimic nu poate sta în calea creației. Faptul că te-ai regăsit în trăsăturile acestui arhetip nu înseamnă că ști totul despre tine sau că nu mai ai nimic de făcut pentru a evolua. Arhetipul artistului trebuie să știe că este o datorie a sa aceea de a-și dezvolta talentele artistice unice. Pentru a trăi cu adevărat, așa cum ești, nu trebuie să te subaprecieză, să te compari cu alții, să îți ignori sau renegi harul. Harul definitoriu al arhetipului Artist este creativitatea. Așadar, nu înceta nicio secundă să fi creativ. Lasă-ți imaginația și creativitatea să își urmeze calea. Nu este obligatoriu ca întreaga ta viață să fie dedicată artei, ori domeniului artistic. Este suficient să lași harul creator să se manifeste, să-ți lași sinele să fie liber.

Curajul artistului creator

Este posibil ca, deși ești conștient de anumite talente, ști despre tine că ești creativ, că ideile tale sunt apreciate, nu ai curajul de a te face cunoscut, de a te descoperi în fața celorlalți. Faci asta din simpla teamă de a nu fi banal. Sau teama că ceilalți nu îți vor aprecia talentul, creația, așa cum se cuvine. Banalitatea este un cuvânt care trebuie exclus din vocabularul unui individ care aparține arhetipului Artist. Și, banalitatea poate fi depășită prin valorificarea fără temeri a talentului, a imaginației, a creativității.

Poate că ești un individ cu adevărat talentat, dar nu îndrăznești să îți faci cunoscute calitățile deoarece te împiedici în convingeri și programe precum: artiștii sunt săraci, nu se poate trăi din artă, artiștii devin celebri abia după moarte. Sau poate crezi că dacă vei deveni un artist renumit, vei pierde tot, vei rămâne singur, vei fi considerat excentric, sau poate te vei deda viciilor, dependențelor, așa cum mulți artiști celebri au făcut. Odată ce te-ai identificat cu acest arhetip, nu îți rămâne decât să găsești cele mai potrivite căi pentru a-ți valorifica harul, pentru a evolua prin prisma abilităților și calităților tale. Așadar, începe să cultivi ceea ce ai, puțin câte puțin, fără grabă, fără așteptări. Bucurându-te de ceea ce ai deja în interiorul tău: un izvor nesecat de creativitate. .

Ești artist sau ai în interiorul tău un grăunte de creație? Ai descoperit asta după ce ai parcurs cele câteva informații despre arhetipul Artistului/Creatorului? Asta înseamnă că deja ai aflat mult mai multe despre tine. Devin-o conștient de ceea ce ai, înfruntă-ți limitările/convingerile, dă frâu liber imaginației, și calea spre evoluție personală este deja mult mai armonioasă. . Înfruntă realitatea, depășește granițele banalității și, mai presus de orice, crede în tine! Ești privilegiat să ai daruri și talente artistice. Prin acestea poți contribui în mod semnificativ la creștere și evoluție. Crează, dezvoltă, visează, imaginează, inovează, înfrumusețează. Asta te caracterizează. Nu nega, valorifică! . Practică meditația. Folosește ThetaHealing pentru schimbarea convingerilor limitative, descarcă sentimente care să îți sporească creativitatea, imaginația, intuiția, încrederea.

Poate o sa iti plac si aceste articole: