BUCURIA VIEȚII

Bucuria vieții

Ce am fi dacă nu am fi?

Și dacă suntem, de ce ne prefacem că nu suntem? De ce nu suntem recunoscători pentru acest dar? De ce nu ne bucurăm de minunatul dar care este viața? Sau dacă ne bucurăm, o facem ”cu măsură”.

Cei mai mulți dintre noi doar suntem, fără a trăi. Considerăm că așa e viața. Un drum, un curs, o datorie, că trebuie să fim. Că este suficient să fim, să primim ce este de primit, să dăm ceea ce este de dat, să  luptăm, să ne zbatem, să suferim, să iubim, să ne bucurăm uneori, să trecem pur și simplu.

Chiar este așa?

Dar nu este deloc așa. Am primit un dar iar noi suntem îndreptățiți să ne bucurăm de el. De fapt, dacă am primit ceva atât de valoros fără a ni se cere nimic în schimb, poate ar trebui măcar să căutăm să deslușim toate misterele pe care le conține. Nu putem rămâne blazați și mulțumiți cu informațiile de bază. Odată cu pachetul de bază am fost înzestrați cu inteligență, curiozitate, ingeniozitate. De ce să le lăsăm să lâncezească când, de fapt, utilizându-le am putea desluși misterele jocului. Am putea înțelege motivul pentru care suntem în acest timp, în această viață. Dacă tot am venit, de să nu aflăm de ce am venit? Care este misiunea noastră.

Ceea ce este sigur e că avem de străbătut un drum, cum la fel de sigur este și că noi suntem constructorii acestui drum. Noi putem alege o simplă potecă, sau ne putem aventura la o autostradă. Important este să folosim cele mai bune materiale, să ne asigurăm confortul necesar, să fim atenți la intersecții și, mai ales, să ne asigurăm că ne va duce la destinație. Or, pentru asta ar fi bine să cunoaștem această destinație și să fim pe deplin conștienți de mijloacele de care dispunem pentru a alege felul în care ne construim drumul.

Deci cum devenim Bucuroși?

Așadar, ar trebui să ne cunoaștem pe noi înșine. Nu este imposibil însă e nevoie de un mic efort. De cele mai multe ori chiar și de curaj. Atunci când începem să forăm este foarte posibil să găsim obstacole, să ne lovim de straturi care nu se lasă prea ușor pătrunse. Putem, de asemenea identifica zone mlăștinoase, nesigure. Importantă este determinarea, perseverența și cumpătarea. Va trebui să știm când să încetinim sau când să accelerăm, când să consolidăm sau când să îndepărtăm cu răbdare și prudență diferitele învelișuri de protecție identificate. Și acestea fără a uita vreun moment că totul este pentru cea mai nobilă acțiune posibilă, aceea de a descoperi misterul și bucuria vieții.

Vom descoperi lucruri minunate, atât pe parcursul forării, al explorării, al redescoperirii, cât mai ales, în momentul dezvăluirii sinelui. Vom avea șansa de a ne accepta așa cum nu am făcut-o niciodată. Vom realiza cât de minunată poate fi simplitatea, vulnerabilitatea. Vom ști că deținem resurse multiple, le vom putea identifica și abia atunci vom fi pregătiți pentru a iniția construcția drumului. De această dată însă, lucrurile vor fi mult mai simple pentru că știm ceea ce deținem și ceea ce ni se potrivește. Știm deja spre ce ne îndreptăm. În aceste momente știm că trăim. Abia începând cu aceste momente înțelegem că viața este, în fapt, un izvor nesfârșit de bucurie.

Poate o sa iti plac si aceste articole:

BOGĂȚIA INTERIOARĂ

 BOGĂȚIA INTERIOARĂ . SPERANȚA . Speranța o găsești în tine! “Cred că este o greșeală să cauți speranța în altă parte...